Neden Bir İnsan Cumartesi Sabahı Erkenden Uyanır?

ben çalışıyorum mecburiyetten erkenden kalkıyorum. ama uyumayı çok özledim:(
 
bir sen varsındır herhalde öyle iş olmadan kalkan...
 
Kendi gözlemim sonuçu;

Cumartesi Çalışmayanlar: %40 (Kamu personeli, banka çalışanları,uluslararası firmalar...)

Cumartesi Yarım Gün Çalışanlar :%30 (Kobiler, bazı fabrikalar, proje büroları...)

Cumartesi Tam Gün Çalışanlar: :% 30 (Şantiyeler, taahhüt firmaları, vardiyalı çalışan fabrikalar, yemek , giyim ve truzim sektörü çalışanları..)

Kendinizi bu yüzdenin hangi içinde gördüğünüzü kıyaslayın. Hangi yüzde diliminde olmak isterdiniz?

Acı ama gerçek cumartesi çalışma ihtimaliz %60!!!
 
Cumartesi anneleri gibi eylem yapmak lazım aslında, her cumartesi taksime falan, "cumartesi mühendisleri" veya "cumartesi teknisyenleri" diye adımız çıkmadıkça bu işler düzelmez.
 
Başka konuda yazdığım yazı, teknik personelin durumunu anlamak için birebir yaşadığım örnek,

"Benim başımda geçen bir durumu söyleyim, ümraniyede ikea nın yakınında bir binada işe başladım. Elektrik taahütleri yapan bir firma, ofis çok şık, benim odayı gösterdiler, masa bilsayar çok hoş. İş görüşmesinde dedikleride ofiste çalışacaksın, ara sıra şantiyeleride gitmen gerekecek, banada süper uyar dedim, işe başladım. Pazartesi saat sabah 9, hatta ben 10 dakika önce geldim, tam masaya oturacam, koordinatör beni çağırıyor. Bismillah diyip yanına gidiyorum, bana ilk işi kitliyor, 9.20 de yola çıkıyorum, orda falanca bir iş oluyor, falanca yerden malzeme derken, ofise akşam 6.40 ta geliyorum. Mesai sözde 6 ta bitiyor.

İlk gün ofisteki elemanlarla bile tanışamadım. Salı sabahı yine işlerle ilgili görüşmek için koordinatörün odasına giderken, diğer ofis çalışanları ilede tanışıyoruz, o sırada gözümü muhasebe kısmı takılıyor, bir yaşlı muhasebeci facebookta fotoğraflarını paylaşıyor, diğer genç olan muhasebeci ise muhtemelen counter tarzı bir oyun oynuyor, ben ise yardırıyorum, akşamları ofisden herkes gittikten sonra anca gelebiliyorum, bakıyorum ofiste masa başı çalışanlar, ik cılar, muhasebeciler, doğum günü partisi kutluyorlar, biz de şantiyede yapılan işin hesabındayız, sonra cumartesi sabahı oluyor, ofise gidiyorum, bir bakıyorum muhasebe ve ik cıların odaları ve ışıkları kapalı, sekretere soruyorum neden yoklar, sekreterde diyor cumartesi resmi kurumlar ve bankalar kapalı oldukları için onlarda gelmiyormuş, sonra koordinatörün odasına girip evde hazırladığım keşif raporlarını veriyorum ve ben gidiyorum diyorum, kızgın sesle koordinatör nereye diyor, bende muhasebeci arkadaşlara uğrayıp birlikte kahvaltı yapmaya gidiyorum dedikten sonraki o adamın halini görseydiniz, bir muhasebeci kadar değerimiz yok ulan!!!"
 
cumartesi yarım gün çalışmaya bu kadar yorum yapılmış pazar günleri de çalışanlar için kelimeler kifayetsiz kalacak herhalde, yazacak hiçbirşey yok.15 günde 1 tatil...
 
İşte bu yüzden şantiyeci olmuyorum!!!
 
Bu sabah 11 e kadar uyudum, arkasından güzel bir kahvaltı yaptım, şimdi önümde kuruyemiş ve çay var ayaklarımı uzatıp playstaion oynuyorum, Allah cumartesi çalışanların yardımcısı olsun.
 
sabahları erken kalkmak yaşamın gerekliliğindendir.özellikle sorumluluk sahibi insanlar rızık temini için sabahın ilk ışıklarını uyanık geçirmeye çalışırlar.ve de rızık dağıtımına sabahın ilk saatlerinde başlandığını bilenler her sabahın ilk saatlerinde uyanık olmaya çalşırlar.isterse pazar sabahı olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,811
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst