Neden Bir İnsan Cumartesi Sabahı Erkenden Uyanır?

Yelek 87

Profesyonel Üye
Katılım
1 Tem 2011
Mesajlar
864
Puanları
306
Cuma akşamı istediğin kadar keyif yaparsın, iş yok okul yok ama insan niçin cumartesi sabahı erkenden uyanır?
 
valla ben çalıştığım için kalkıyorumda sizinkisi rahattan gibi geliyor:)
 
Özel mi kamu mu? sorusuna cevap niteliğinde :D Özelde çalışıyorsan kanını emerler ne sosyal hayatın olur ne de tatilin.
 
Özel mi kamu mu? sorusuna cevap niteliğinde :D Özelde çalışıyorsan kanını emerler ne sosyal hayatın olur ne de tatilin.

Zeki insan her halinden bellidir :)

Cuma akşamı alkol alır kafanı güzelleştirirsen doğru kalkamazsın ama genel olarak böyle bir durum var. Düşünsenize cuma öğleden halini, bir kaç saat sonra haftasonu tatiline giriyorsunuz, belki mesai sonu eşinizle çocuklarla birlikte yedi göllere abanta gidip şöyle iki gün güzel keyif yapacaksınız.Yada o gece sevdiğinizle birlikte gece 24 sinema matinesine gideceksiniz.Cumartesi sabahı erken uyandığınızda yazın o güneş ışınları üstünüze gelicek, siz yatakta keyifle gerilirken o ışık üzerinize doğacak. Koskoca gün tatil arkasındaki günde tatil tadından yenmez. Ama çalışıtığınız işte cumartesileri çalışıyorsanız bu güzelliği anlamazsınız. Unutursunuz. Sonra zaten cumartesi iş günüydü derseniz ama asla ve asla cumartesi tatilin güzelliğini örtemezsiniz. Cumartesi yarım gün çalışmayı kabul edersin, sonra bir bakmışsın tam gün çalışmaya başlamışsın, cumartesileri tam gün çalışmayı kabul ederken bir bakmışsın pazarlarıda iştesin :eek:!!!!

Şu anda bizim elektrik sektöründeki özel sektörün hali yukardaki gibidir. Haftaiçi resmi olarak doldurduğun çalışma saati yetmezmiş gibi insanları cumartesi çalıştırmak ne demek yahu. Kobilerde çalışma fikrine bu sebeple karşıyım. Ücret olarak kobilerle kurumsal şirketler arsında çok büyük farklar yok ama çalışma saatleri ve sosyal haklar açısından farklar çok fazla. Kendi iş yerimi açmayı düşünmüyorum, çünkü kendi işini açan ve ödeme alamadıkları için batan onlarca kişi tanıyorum. O zaman maaşlı çalışacaksam hem ücret hem çalışma şartları iyi bir firmada işe başlamalıyım. Bakıyorum kurumsal firmalara , imkanları güzel başlangıç maaşlarıda fena değil amam velakin gördüğüm yerlerde direktör dışında herkesin yaşı çok genç. Üstüne üstlük kurumsal firmalara girebilmek için bir sürü özelliğin olmalı girdikten sonrada diken üstündesin.Ve ilerde kendi işini açman çok ama çok zor. Sonra diyorum tek seçeneğim özel sektör mü? Kamuya bakıyorum kendi mesleğimden KİTlere bakıyorum, hem ücret hem çalışma şartları kafamda tasarladığım hayata en yakın hayat tarzını sunuyor. Çok büyük hayallerim yok, zengin olayım gibi bir düşüncemde yok. Bide çalışan eşle evlendim mi? hem gelir düzeyi hem sosyal hayat bakımından beni yeterince tatmin eder. Walla falanca kişi şu şirkette 4.500 lira alsın umrumda değil ben 3 bin lira yakın maaş alıp kafam rahat ve sevdiklerime vakit ayırabiliyorsam en mutlu insan benim. Devlette zor şartlarda çalışanlar var, o yerleride tercih etmeyeceksin. Umarım ilerde gerçekten bu soruyu sorabilecek lüksüm olur "Neden Bir İnsan Cumartesi Sabahı Erkenden Uyanır?
 
Kamudaysan memuruslar genelde cumartesileri yatar...
 
Özeldeysen kuntakinteruslar genellikle cumartesileri çalışır...

Kurban olayım memuruslara!!!
 
Özel sektördeki kodamanlar daha fazla iş yaptırmak üzere istersen bu şekilde çalış,istemezsen kapı orda şeklinde tabir ederler. Sen de bu işle karnını doyuruyorsan cumartesi günleri de kargalar ... yemeden çıkarsın yollara.
Kamuda bu durum bildiğiniz üzere farklıdır. Koltuğunu istediğin konfektif ürünle rahatlatabilirsin, çünkü altında sana girecek bir diken bulunmamaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst