Nükleer Santral Kurulsun Mu?

kurulsun çünkü her yerde var kötü bi senaryo olcaksa her türlü olur zaten
 
Gelişmiş ülkeler nükleer enerjiyi hep kötülerler ama nedense onlarca nükleer santrali barındırır kaynağını kullanırlar. Bence gerekli önlemler alınarak nükleer enerji santrali kurulmalıdır.
 
Türkiye nükleer santral kurmayınca tehlikeden uzakmı kalıyor diye sormak lazım "kurulmasın" diye düşünenlere. Yada termik santrallerin çevreye verdiği zararı gidip gözle görmelerini isterdim. Herhangi bir termik santralin yakınına gidin ve bakın ağaçlara yollara oradaki kül ve atıkları gözünüzle görebilirsiniz. Nükleer santral zararlımıki ? Neden kurulmasın deniyor ? Eğer patlama olabilir düşüncesiyse çernobilin ardından dağılan radyasyon grafiğine bir bakmanızı öneririm.Burada şu düşünce akla gelebilir: Herkes yanlış yapıyorsa bendemi yanlış yapmalıyım ? O herkesin yanlışının riski bizide etkiliyorsa "EVET". Türkiyeye nükleer santral kurulmaması Türkiyeyi nükleer tehlikeden uzak tutamaz. Ayrıca enerji açığı vs. düşünüldüğünde geç bile kalınmış sayılır. VESSELAM
 
Hangi veriye dayanarak 3-4 ayda kendini amorti etmesinden bahsediyorsun sen, güldürdün beni, kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın, bir türbinin kurulum masrafını amorti süresi 5-7yıl arasıdır, ortalama 100Mw'lık bir tesis 90-135 Milyon Euro civarındadır ki 100Mw'lık bir tesis bir Atatürk barajının 24'te biri kadar olur, karşılaştırmayı yapabilirsiniz. İkinci bir husus da 1-2 teneke yağ ile sen ne ifade etmeye çalıştın anlayamadım, tamam diğer örneklere göre bakımı azdır ama öyle komik şeylerle bilgi kirliliği yapmayın lütfen, sadece alternatör bakımı maliyeti bile küçümsenemeyecek değerlerdir. Ayrıca ülkemizde yeni teşviklerle yeni rüzgar santralleri zaten kuruluyor fakat bunlar ihtiyacı karşılamak konusunda yetersizdir, nükleer santral bir gerekliliktir bence.
 
Bence Türkiye'nin 5-6 tane nükleer santral kurması gerekiyor.Enerji açığımız fazla ve açığı kapatmak için her yıl milyarlarca dolar para akıtıyoruz dış ülkelere.Yazık valla o paralara..Bu enerji açığını kapatmak için Türkiye ne yapması gerekiyorsa çekinmeden yapmalıdır..
 
nükleer enerji ölümdür aklı başında olan kimse o tarz felaket senaryosunu istemez... :mad:
 
Nükleer santraller Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. En az 7-8 tane kurulması gerekir. İlk 2-3'ü uluslararası işbirliği ile, geri kalanı kendi teknolojimiz ile. İnşallah da böyle olacaktır.
 
elektrikler kesilince trafoya kedi girdi diyenlere nükleer santral işlettirilmemeli... Çernobil reaktör kazası - Vikipedi
Çernobil bunların yapacağının yanında hafif kalır...

chernobyl_legacy_photo.png

chernobyl.jpg
 
[MENTION=199215]nevrotikstar[/MENTION], dediklerinize harfiyen katiliyorum. Fotolari gorunce elim begen tusuna gidemedi, sozlu belirtmek istedim (y)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,924
Kullanıcılar
450,015
Son üye
teknik eğitim

Yeni konular

Geri
Üst