Nükleer Santral Kurulsun Mu?

Benim mesajlarımda hiç bir şahsa, kişisel olarak yapılmış bir saygısızlık yada hakaret yoktur. Hakaret ve eleştiri arasındaki farkın ne anlama geldiği bence öncelikle bilinmesi gereken konu. Benim derdim kişilerle değil, fikriyat temelindedir ve ayrıca ülkenin geri kalmışlığının da sorgulanması gerektiğine inananlardanım. Yine de bazı sözlerim kişisel hakaret gibi algılandıysa özür diliyorum.
Ancak şu da gözardı edilmemelidir: Burası serbest bir tartışma platformu olup yayınlanan her fikir tartışmaya açıktır. Sen benim fikirlerimi eleştiremezsin, ben de seninkileri eleştiremem, o zaman hepimiz fikirlerimizi kendimize saklarız, olur biter.
 
konuyu siyasalllaştırmnın anlamı yok.üniversiteler bir kurul oluştursun bunun önünü arkasını bir bildiriyle bize açıklasın bizde net olarak bilelim kurulsun mu kurulmasın mı.ama bizim üniversiteler siyaset yapmaktan bilime fırsat bulamıyor ya.
 
Umarım kurulmaz ...
Zaten deprem yıllarındayız veya kuşağındayız ... Fay hattı yanlış hatırlamıyorsam bizden geçiyor ...
Kurulursa ozaman Japon ya daki halimiz olabilir ... Hele hele 9 uk deprem Türkiye de olsa taş taşın üstünde kalmaz ...
 
kesinlikle yanlıs bır yatırım ya ertelenmeli yada hiç yapılmamalı cok buyuk tehlıkeleri var
 
Slm arkadaşlar , Öncelikle sağlıklı bir yaşam dilerim .
genelde yazılarıma başlarken hep sağlık dedim . Hayat nedir sağlıktır . Soruyorum Allah göstermesin bir kaza geçirdiniz , dünyada ne olmuş ne etmiş düşünüyormusunuz ? ben şahsen düşünmüyorum ne diyorum önce can .
herkesin bir bakış açısı vardır . benim bakışta sağlıktır . Risksiz hiç bir şey yok , hayatın garantisi yok herkes biliyor . Örneğin tüp patladı kimi zararı var , sadece tüp patlama alanındaki yere , fark burada . Allah korusun bir deprem olsa su bulabilecekmisiniz ? düşünün daha depreme hazırlıklı değiliz . Gelişmişliğin göstergesini görüyoruz televizyonda yemek - evlenme - dalavere dizileri - uçkur - vs gibi diziler .ne faydası var kafamız sadece bunlarla meşkul ve ne önemlisi siyaset , çoğunluğu internetde chat - tavla - okey vs . telefon operatörleri konuşma kampanyaları yapıyor 10 dk şu kadar TL vs gibi , ne konuşuluyor . Çalışan kişinin telefonla konuşmaya vaktı olmaz . HANİ ÇALIŞMAK , İLERLEMEK !!! kendimiz yiyeceğimizi üretemeyecek hale gelmişiz aç kalacağız bunu düşünen yok . alternatif kaynakları kullanmıyoruz , Ne konuşulsa da kurulacak nükleer santral !!! nükleer santral kurtuluşumuz haline gelmiş .
nukleer-santral-gecici-bir-sure-kapatilacak
Geçici kapatılacakmiş . Teknoloji gerimi yoksa ? Kendilerine güvenemiyorlar herhalde . Bizim ki yeni teknoloji ile kurulacaktık herhalde ...
Sayğılarımla...
 
Ülkemizde 9 şiddetinde deprem olmayacak.Olsa da dert değil hiç birimiz yaşıyor olmayacağız.Japonyadaki reaktörler patlasalar bile abartıldığı kadar bir zarar olmayacak.Kontrol çubklaro sorunu zaten ilk anda halledildi.Alternatif kaynak diye bir şey yok.Olsa hepimiz alternatif kaynaklara yinelir,rüzgardan,jeotermalden,gel-gitten ,güneşten elektrik üretirdik.HESler de yeterli bir çare değil.Fosile devam mı,Rusyayı İranı Azerbaycanı fonlamaya,kaynakları buralara aktarmaya devam mı?
Teknoloji her zaman kendi kurallarını dayatır.
 
dışa bağımlılığı azaltmak için kendini feda etmeye hazırmısın nukleer santral kuruluyor

% 100 Yabancı teknoloji,dışa bağımlı hammadde ve dış yapım.
Bazı arkadaşlar çok entresan benzetme yapıyor trafik kazası gibi
bu tip ifadeler şok ediyor bunu söyleyenler aydın insanlar,trafik kazasında ölen ölür kalan sağlar bizimdir nükleer kazasında ölen de ölür kalan sağlarda bizim değil
doğacak sağlar bile bizim olmayacak.
Bunu bildikleri halde işi böyle hafife alanlar kusura bakmasınlar ucundan çıkar yakalamaya çalışanlar mı acaba???
 
Sayın Cem,
Hayat zaten risklerden ibarettir. Siz korkmağa devam edin ve kabuğunuza çekilin. Uçağa binmeyin, düşebilir. Trafiğe çıkmayın, kaza riski var, hatta evden adımınızı atmayın mazallah ayağınız takılıp düşersiniz.
Japonya nükleer bombanın kullanıldığı tek ülkedir ve yüzbinlerce vatandaşını kurban vermiştir nükleer bombaya. Buna rağmen 50-60 nükleer santralleri var.
Sizin gibi korkak beyinler yüzünden bu ülke geri kalmış ve 80 yıldır Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşamamıştır.
Ama artık devir değişti. Türkiye'de bu teknolojik atılımları yapacak irade vardır. O santraller yapılacak ve siz de oradan üretilen elektriği kullanmaya devam edeceksiniz.
İyisimi siz alıp elinize nükleer karşıtı pankartlarınızı, çıkın meydanlara, anlatın halka derdinizi. Sizi dinleyen varsa tabi....

Demek durumun izahı bukadar basit ;
Uçağa binme,eve tüp sokma,hayat risktir lütfen akıllı davranalım başbakan bildiğimizi okuruz diyor muhteremin ne bildiğini bizlerde bisek fena mı olur.
Nükleer çocuk oyuncağı değil hele cahil oyuncağı hiç değil,Japonya örneği verilmiş birçok yorumcu tarafından,yaşadıklarmızdan sonra Japonya örneği verenler bir daha düşünsünler.
Enerji ihtiyaç fakat tasarruflu davranmakta bir ihtiyaç.
 
iyi guvenlık onlemıyle tabıkı kurulsun şımdıye kadar gec bıle kaldık
 

Forum istatistikleri

Konular
128,206
Mesajlar
915,814
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst