Nötür Neden ince

3 fazlı sistemlerde fazlara dengeli yüklenme olursa nötr az yada hiç akım çekmez.
elinize 3 adet lamba alın
her lambaya 1 faz verin
kalan uçları birbirine bağlayın
nötürü bağlamasanız bile lambaların yandığını göreceksiniz.nötürü bağlayıp ölçtüğünüzde ise Şebeke nötrünün akım çekmediğini görürsünüz. lamba wat ları farklı olursa nötr akım çekmeye başlar.


merak ettim şimdi bak... NACAK_68 arkadaş nasıl yapılır acaba çizim olarak atabilirmisiniz veya başka arkadaşta varsa oda paylaşabilir aslında.... saygılar. :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Gayet iyi anladım. Nezamdır bu soruya
mantıklı bir cevap arıyordum. Şimdi buldum
 
O zaman şunuda söyleyebilirmiyiz;3 fazlı bir sistemde bütün yükler dengeliyse(nötrden akım geçmez) ve nötr-toprak teması varsa kaçak akım rölesi atmayacaktır.

Kaçak akım rölesinin açması için kaçak akım lazım. Kaçak akım yoksa röle niye açsın ki :) ama nötr toprak teması var ise akım faz üzerinden geri dönmeyi değil doğrudan toprağa akmayıda tercih edebilir. Akımın seçeceği yön akacağı hattın direnci ile alakalıdır. Dolayısıyla mutlaka bir kaçak akım olacaktır.
 
3 fazın birleşim noktası 0 noktasıdır.
 
3 faz tam dengeli olursa nötr'den geçen akım sıfır olur.
 
Çoook güzel acıkladınızz elinize saglık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst