Myo ile ilgili bir kaç soru

atkn.

Üye
Katılım
9 Nis 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Öncelikle herkese merhaba ben düz lise mezunuyum ygs sınavına girdim tercihlerimde 2 yıllık teknik bölümler seçmek istiyorum daha tercihlere var baya ama kafamda bazı soru işaretleri var düz lise mezunu olmamdan dolayı derslerde bir zorluk çekermiyim,dersler çok mu zordur?Acaba düz lise mezunu olupta 2 yıllık teknik myo okuyan birisi varmı yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
meslekten gelen ınsanlara gore 1-0 gerıde baslıycaksın cok zor derste var asırı kolay dersde var
 
Meslekten gelen insanlara yetişebilirsin.Dersler fazla kasmıyo.Matematiğin iyiyse programlamayı kolay algılarsın.Bilgisayar Programcılığı seçersin.2 yılı bitirip 2. yılın sonunda ygsden kat kat kolay dgsyer girersin bu da en büyük artın olucak senin.4 senelik bir fakülteye geçip rahatına bakarsın.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim bilgisayar programcılığını düşünüyordum ancak iş olanakları kısıtlı sanırım bundan dolayı otomasyon bölümünü seçmeyi düşünüyorum fakat dediğim gibi düz liseden eşit ağırlık öğrencisiyim
 
Bilgisayarda iş olanağı kısıtlımı :)
Şu an bilgisayar kullanmayan ya da herhangi bir işini bilgisayar yönetmeyen kaç şirket var?
Çağ teknoloji çağı ve bu çağı bilgisayarlar yönetiyo farkındamısın bilmiyorum.

Kısıtlı dediğin ve aklıma gelen iş olanakları sayıyım.
Grafikerlik yapabilirsin.
Site üzerine yönelir hzır templatelerden kurduğun sitelerle dünyanın parasını kırarsın.
Bir otomasyon yapıp 3 senede kazanacağın parayı bi anda kazanırsın.
Teknik servis imkanı olan bütün firmalarda çalışabilirsin.
Bunlar önlisans için aklıma gelenler.
Öğretmen olursan;
Devletin imkanları zaten biliyorsun her ay maaş tık cebinde.Meslek öğretmenleri yaklaşık 2000 civarında maaş alıyor.
Mühendis olursan sana saydığım bütün işlerin hepsini aynı anda icra edersin.
Mühendislikten çıkan bir kişinin başlangıç maaşı 2300 net :)
Orjinal bir fikir bulursan bi anda yıldızın parlar.
Bunlara rağmen tekrar düşünmezsen sen bilirsin tabiki gelecek senin geleceğin :)
 
Hocam tabi benim net bir bilgim yoktu teşekkür ederim fakat çevremdeki bazı kişiler bilgisayar programcılığı okuma hiç iş bulamazsın diyor bilgisayar okuyacağına bilgeadam vb gibi kurslara git diyor kafam çok karışıyor açıkçası
 
Bilgeadam kurslarına gidecek kadar maddi durumun iyiyse C# + Java kursunu öneririm.
Fakat şöyle bir durum var elinde diploman almadan kimse seni işe almaz.
Düz liseymdiyosun matematiğin meslek lisesi çıkışlılardan daha iyidir kaldıki matematik 1 bilsen gene yeter.
İki seneyi bitir DGS ile geç fakülteye sonra keyfine bak.
Yok kazanamazsan ki yıllıktan sonra git kursa bilgilerine bilgi kat.
 
Teşekkür ederim yorumunuz için bilgeadam kurs fiyatlarından haberim yok açıkçası bi arkadaşım demişti.Bilgisayar programcılığı kafama yatmaya başladı baya teşekkürler tekrardan
 
Ne demek rica ederm. Bilge adam kurs fiyatları oldukça kabarık :) Eğer bir tanıdık bulursan kursa gtmek isteyen kayıtta indirim yaparlar. Yaklaşık 3000-4000 arası yanlış hatırlamıyorsam.Ama oradan alacağın sertifikanın genel geçerliliği çok çok fazla.
 
Öncelikle herkese merhaba ben düz lise mezunuyum ygs sınavına girdim tercihlerimde 2 yıllık teknik bölümler seçmek istiyorum daha tercihlere var baya ama kafamda bazı soru işaretleri var düz lise mezunu olmamdan dolayı derslerde bir zorluk çekermiyim,dersler çok mu zordur?Acaba düz lise mezunu olupta 2 yıllık teknik myo okuyan birisi varmı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Burda asıl önemli olan senin düz lise olarak myo yerleşme şansın hele ki bilgisayar programcılığı ve otomasyon gibi bölümlerde şansın yok desek yeridir.O nedenle pek ümitlenme arkadaşım myo yerleştirmelerinde öncelik Anadolu teknik lisesi daha sonra kalan kontenjanlara teknik lise daha sonra endüstri meslek lisesidir.En son eğer açık kontenjan kalmışsa düz liseler yerleşir.Ben teknik lise okudum puanım 76'dı. İlk tercihim ege uçak dı yerleşemedim puanı 55 olan adam yerleşti neden, öncelik.Şu an otomasyon iö okuyorum 1. öğretimde kilerin puanı da öyle çok yüksek değil.1. öğretimin hepsi anadolu teknik lisesi öncelikten gitti hepsi. Sen istersen ygs den full çek yinede boş kontenjan kalmasını bekleyeceksin.Otomasyon ve bilgisayar programcılığı myo en iyi bölümleri arasındadır o nedenle bu iki bölümden pek kontenjan açığı umuduna kapılma birde uçak teknlojisi benim bildiklerim bunlar diğer bölümler hakkında bilgim yok ama ne olursa düz lise olarak yerleşme şansın zor hele ki ege myo veya bunun köklü üniversitelerin iyi bölümlerini pek düşünme.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,717
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst