Motor Yön Değişimi Nasıl Yapılır.?

Aitho

Üye
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
46
Arkadaşlar selamlar;

Bir dc motor, miline bağlı makara ile birşeyi belli bir mesafeye kadar götürecek, sonlandırma svicinden tetik alınca ters yöne dönerek başlangıca gelecek, başlangıç svicinden tetik alıp tekrar tekrar iki sviç arasında git gel yapacak. Bu şekilde devamlı olarak çalışacak bir sisteme ihtiyacım var. DC motorla 6 kontak röle kullanıp faz değiştirebiliyorum fakat start ve stop sviçlerinin bağlantıları ya da alternatif herhangi bir öneriniz lazım. Havalı silah poligonumuz için hareketli hedef sistemi yapmak istiyorum.
Bir motoru 5m ileri, 5m geri döndürmem kafi, ac, dc nasıl olursa olsun. Acil yardımlarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım a.c motorda olması kafi demişsin o zaman bu işini görür ama dc motorlar hakkında pek bilgim yok kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • ileri geri...rar
    4.8 KB · Görüntüleme: 221
Rar dosyasını açtım ama içinden çıkan *.esc uzantılı dosyayı açamadım. Hangi program gerekli onun için.?
 
Siz bu tarz işlemleri gözü kapalı yapabiliyor olabilirsiniz, forumda saatlerce arama yapmış olmama rağmen yukarıda anlattığım şekilde işime yarıyacak bir şema bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
AC ve DC arasında çizimde fark olur tam belirt çizip gönderiyim
 
Teşekkür ederim arkadaşlar, bir kaç gündür foruma bağlanamıyordum hata veriyordu tarayıcım. İlgili programı indirip çizimleri inceleyeceğim, konuyla ilgili sorunlarımı çözebilecek olası cevapları bekliyorum, anlayışınız için tekrar teşekkürler.

nacak; eğer çok zahmet vermeyeceksem sen ikisi içinde birer çizim yap gönder, hangisi kullanım amacıma uygunsa onu değerlendiririm, kullanmadığım da bilgi dağarcığımda yer eder sayende.
 
Son düzenleme:
dc motor olur diyorsanız camaşır makinalarının motor ve kartlarını kullanarak yapabilrsiniz istediginiz yöne vede hıza ayarlamanız mümkün 1/4 hp ile 3/4hp aralıklı motorlar var yükü hesaplayın yardımcıolayım hatta hazır elimde mevcut askeriyenin otamatik bayrak cekme si için yapmıştım cuma günü 17 00 debayragı otomatik olarak cekip pazartesi 09 00da indirmek içindi ben izmirdeyim eger yakınsanız görmeniz iisterim
 
slm soycul bu devrede r1 r2 r3 ne oluyor isimleri ni yazarsan sevinirm
 
arkadaşlar ben yeni uye oldum bana bazı devreler lazım onları nasıl bula biliriz bilgi verirseniz sevinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,265
Kullanıcılar
450,290
Son üye
Lowery

Yeni konular

Geri
Üst