Matkaptan Kıvılcım Çıkıyor?

hepinize ilginiz için teşekkür ederim.
ben de aklıma priz'e gelen kablonun kesitinia artırsam faydası olurmuki diye düşünüyordum.
tabiki bu sadece düşünce. Öncelikle sizlerin görüşlerini alıp boşa masraf yapmamaktı.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar matkap dan kıvılcım çıkmasıyla konuya başladık dizüstü bilgisayar güç kaynağındaki kıvılcımdan çıktık. Konudaki tek ortak noktamız her iki durumda da kıvılcım çıkması. Bilgi kirliliği oluyor sanırım.


Serhat kardeşim matkap kömürlerinden kıvılcım çıkması normal; ancak aşırı, plastik yanığı ve de güç düşmesine sebep olduysa kollektör arızalanmış demektir. Ankara Ostim de saran işyerleri var ama piyasa artık çin malları ile dolduğundan artık kimse sarmıyor. Yani yeni bir matkap alman gerekebilir sardırmak daha pahalıya gelir. Darbe veya normal delme ayarlama anahtarını da sanırım ters takmışsındır bu nedenle anahtar hareket etmiyordur.
Bütün arkadaşlara iyi ve kazasız çalışmalar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,247
Mesajlar
916,163
Kullanıcılar
450,057
Son üye
ZÜMRÜDÜANKA12

Yeni konular

Geri
Üst