mantık bulmacası

ben biraz daha kolay bir yol izlerdim:)
pens ampermetre ile 1.şalteri açıp akımını okurdum eğer akım çekiyorsa lamba yanmıştır çekmiyorsa 2.şaltere aynı işlemi yapardım eğer akım çekmiyorsa demekki 3.şalterdir derim ve yukarıya çıkmaya da gerek kalmaz değilmi:)
 
ya kimse bozulmasında bana olay biraz saçma geldi.böyle mantık sorusu olmaz üçüncü katınlambası neden alt katta olsun eğer mantık sorusu ise mantıklı olmalı.
 
1=5
2=54
3=543
4=5432
5= ?

Yukarıdaki dizilimde " ? " işareti yerine hangi sayı gelmelidir?
alın size mantık sorusu..
 
gayet mantıklı bir cevabı varmış.açık bırakıp daha sonra kapatıp diğer şalteri açmak ilk başta benimde aklıma geldi ama cevabın bu kadar basit olacagını düşünmemiştim.
 
1. şalteri kapatırsın ve birkaç dakika beklersin, 1. şalteri açıp 2. şalteri kapatırsın ve doğru 3. kata çıkarsın. Ampüle bakarsın, eğer yanıyorsa cevap 2. şalterdir. Yanmıyorsa elinle tutarsın amplü eğer sıcaksa cevap 1. şalter, soğuksa cevap 3. şalterdir.
 
1.şalteri kapatırsın.Yani hiç açılmamış olur.Sonra 2 şalteri açarsın ve bır sure beklersın boylece lamba ısınmıs olur ve kapatırsın.^salteri acar ve yukarı cıkarsın.Soguk olan 1 salter.Sıcak olan 2 salter ve yanan lambada 3 salterden olmus olur.
 
ben olsam şalterlerin çıkışını kısadevre yapardım.sonra hangini açarsan aç lamba yanar :)
sonra da site yöneticinden sitenin tesisatını yapan elektrikçinin adresini alır,gidip eşek sudan gelene kadar döverdim :)
ama fabrika müdürü bana elektrikçi geçiniyordun derse,bir fotocell devresi kurardım,lambanın olduğu kata yerleştirir,aşağı da sinyal lambası için kablo çeker ve ya kablosuz sinyal devresi yapardım.Yukarı çıkma hakkımı böylece tükettikten sonra aşağıdan denerdim.bunun ardından ya da sizin gibi kafa yorarak lambanın ısısından soruyu çözdüğümde de,madem ki elektrikçiliğimin ölçüsü bu,demek ki ben iyi elektrikçiyim der,sonra da zam isterdim.başka bir alternatif olarak ta,o müdürün telefon ya da aydınlatmasını keserdim,beni çağırınca da,3. kattaki lambayı bildiğinize göre,bunu da tamir edersiniz derdim. :) aslında tabii soru çözülmüş diye geyik yapıyorum ama,gerçekten de bana "elektrikçi geçiniyorsun" demenin bir bedeli vardır ve mutlaka ödetirdim:) şirkette bu forumu takip edenler olmasa,size ne gibi bedeller ödettiğimi de anlatırdım gülerdik ama,bu durumda pek hoş olmaz :D

;) çok teşk ederim ya valla çok güldüm gözümden yaş geldi....
 
soruyu soran kişiyi üçüncü kata yollardım yandımı diye cepten arardım. yok sıcakmış soğukmuş kriminal inceleme yapıyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,194
Kullanıcılar
450,063
Son üye
denizdeniiiz

Yeni konular

Geri
Üst