LM3915 ile yapılmış 10 LEDLİ VUMETRE + VİDEO

BU DEVREYİ VE VİDEOYU NASIL BULDUNUZ ?


  • Kullanılan toplam oy
    38
  • Anket kapatılmış .
kardeş yaptığınız devre güzel olmuş yalnız küçük bi detayı atlamışsınız vumetre bas geldiğinde sona vurması lazım fakat tiz seslerinde sona dayanıyor


Arkadaşım bass sesinde de bu etkiyi görmek istiyosan ses sisteminin içindeki amfinin bass çıkışına bağla bu devreyi bak nasıl çıkıyor.

Zaten bilirsiniz ki pc ye bass hop. bağlasanız bas vermez. Pc den normal ses çıkar. Bunu bass a çeviren ses sisteminin içindeki amfidir.Bu nedenle bağladığımız devre ye de normal ses geldiğine göre bass larda ışıkların etkilenmemesi normal.
 
kardeş bu piyasada yeni çıkan araçlara taklan led ler varya 1m boyunda faklan oluo onları taksak olur mu acaba...
 
kardeş bu piyasada yeni çıkan araçlara taklan led ler varya 1m boyunda faklan oluo onları taksak olur mu acaba...


şerit ledler her 3 ledde bir kesilebiliyor.Eğer hepsini kesip + uclarını birleştirip - uclarının her birinide devreye gönderirsen olur.Başka türlü Tek led şeklinde olmaz yani devre 10 lede göre ama sen bir led çıkışını 3lü ledlere bağlıyacağın için toplamda 30 led yanacak.
 
ben devreyi board a yaptım 11. bacağa bağlı led hep yanıyo diğerleri yanmıyo ses girişlerini bağlasamda bişey değişmiyo, devreyi plakete yaptım yine aynı bu durumda entegremi bozuk acaba?
 
çok önceden eklemiş olduğunuz proteus çizimli dosyaya şimdi ulışamıyorum,bu vumetrenin çalışan bir versiyonu varsa devreyi kuran arkadaşlar proteus şemasını ekleyebilirler mi acaba?ben verilen devreyi proteus ta kurmaya çalıştım ama devre çalışmıyor.(yani LED'ler yanmıyor).
 
Herhalde Vumetre konusunda en üst seviye aşagıdaki linktir :)Süper yapmış arkadas

 
10 lede 10leddaha paralel bağlayın denmiş buşekilde bağlantı yapılınca ledlerin parlaklığı düşmüyormu?
20 ledliden daha iyi verim almak için iki enteğre kullanmak mı gerekli
 
Bu da benim Vumetre denemem ilk defa yaptığım için breadboard üzerinde denedim daha sonra plakete geçireceğim.Datasheetteki devreye göre yaptım yani sayfada ikinci verilen devreye göre.
 
emeğinize sağlık..upload linki çalışmıoda rica etsem yeniliyebirlimsnz
 
evet link çalımadı- baya merak ettik- bende şu an ilk tarihten itibaren tüm paylaşımları okudum bende bu devreyi yapmaya başlıcam inşallah başarılı olurum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst