LM3915 ile yapılmış 10 LEDLİ VUMETRE + VİDEO

BU DEVREYİ VE VİDEOYU NASIL BULDUNUZ ?


  • Kullanılan toplam oy
    38
  • Anket kapatılmış .
bu devreyi şuan portatif olarak yaptım ve çalışmasına çalıştı ama bi sorunla karşılaştım----ben höpörlör çıkışına bağladım ses orta ayarda ritme göre ledler çalıştı ama sesi yükseltiğimde hemen hemen hepsi yanıyor yani bi dalgalanma alamıyorum acaba hata nerde bi yardımcı olursanız sevinirim şindiden tşkler---
 
pardon- birde şu vardı ben 3914 kullandım acaba bundan dolayı fark edermi--? 1nolu ve17 nolu bacaklardaki ledler direk yanık kalıyor-- kontrol ettikçe aklıma geliyor kusura bakmayın- ben test amaçlı diye elimdeki ledleri kullandım yani 10 ledin 8 adet beyaz 2 mavi ve karışık dizdim fark edermi?
 
baktm hala cevap alamadım ben devreyi yaptım ve çalıştı ama ben hala bi paylaşım alamadım - buraya kimse bakmıyor herhalde kaldım tek başıma--
 
evet ses en yuksekte iken hepsi yanıyor sadece ritme göre dalgalanmalar oluyor. Benim için problem oluşturmuyor en yüksek ses bende çok fazla olduğundan sesi fazla acmıyorum.
Bende sürekli yanık kalan led yok.bi yerde problem olmalı
 
vumetrenin ses ayarından etkilenmemesi için ses kaynağının ses ayar potundan öne power anfi katının girişinden almanız gerekir. oraya gelen audio sinyalinin genliği sabittir.
 
uzun zaman sonra yine bir lm3915 vumetre devresi yapmaya kalktım ve 2 günlük uğraşın sonunda güzel bir devre ortaya çıktı. şimdi ustalara sormak istediğim bir soru var, benim yaptığım devre ile her kanalda 1 led gayet güzel bir şekilde yanıyor fakat yapmak istediğim vu-tower da 1, 2 ve 3. kanalda 11 mavi 4,5 ve 6. kanalda 10 yeşil, 7ve8. kanalda 8 sarı, 9ve 10. kanalda 7 kırmızı olmak üzere toplam 93 led yanacak. lm3915 sese göre - ucu açıp kapatıyor malum, ben bu - ucu bc557 transistöre girerek iletime geçmesini sağlasam paralel bağlı bu ledleri yakabilir miyim? elimdeki yaptığım şeyin dosyalarını ekliyorum, çizimler çok amatör olabilir gülmeyin lütfen, işi sağlama almak için kalın çizmiştim devreyi ;)

1P7qJD.png



şuan devremde transistörlü ve ledli kısımlar yok gerisi var. resim üzerinde eksik olabilecek şeyleri yazdım acaba doğru mudur, sağlıklı çalışması için başka ne eklemek gerekir? özellikle kırmızı ile çizdiğim direnç 557 nin base ini + ya çekmek için gerekli midir?

şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • vumeter.rar
    84.4 KB · Görüntüleme: 3

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst