Kuluçka Makinası

sinkotan2

Üye
Katılım
28 May 2008
Mesajlar
15
Puanları
0
Yaş
39
arkadaşlar
ben kuluçka makinası tarzında bir makina yapmak istiyorum.bunun çalışma şekli şöyle olacak.zaman ayarlı olacak ve yumurtaları belli zaman aralığında çevirecek.
bu konuda bana yardımcı olmak isteyen varmı.bu devreyi nasıl yaparım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
çalışma şeklini tam olarak anlatırsan yardımcı olurum arkadaşım adım adım anlatırsan daha iyi olur
 
çalışma şekli şu şekilde olacak arkadaşım

kuluçka makinasının alt kısmında yumurtların konulacağı sepet olacak.Bu sepet sağa ve sola hareket kabiliyeti olacak.Ayrıca ısıtma sistemininde çok hassas olması gerekiyor.Mikro işlemcili olursa daha iyi olur.
Yumurta sepetine 45 derecelik sağ ve sol hareket vermemiz gerekiyor.Yani her 15 dakika bir sola yatacak 15 dakikada birde sağa yatacak.Bu işlemi anlayacağın 15 dakikada bir yapması gerekiyor.Otomatik bir sistem yapmamız gerekiyor .Isı derecesini gösterir digital sistem olması gerekiyor.
yardımcı olursanız sevinirim tşkler
 
Bu şekilde kurulmuş sistemler var ,önce öyle bir sistemi görmenizde fayda var,eğer o sistemde beğenmediğiniz yer var ise ona göre planınızı yapmanız daha akılcı olur.Isıtma işleminde ısı sensörlerinin yeri çok önemlidir. Eğer bunları doğru yere(yerlere) koymazsanız mikro işlemcili ısıtma cihazı ilede sorun yaşarsınız.Kolay gelsin
 
emko elektroniğin kuluçka makınaları için pıd leri var onlardan kullanırsan daha kolayve kaliteli olucaktır
 
selam bir zaman rolesi bir transformatör 220-12 v 2tane sınır anahtarı 1 tane arabaların silecek motoru senin işini görür sağa sola döndürmende
 
Merhabalar
Bende böyle bişey yapıcam fırsat bulabilirsem.SHT11 sensörü var ısı ve nem ölçümü için işlemcili yapıcam sensörü aldım.Vakit bulamıyorum ama bu makinada nem çok önemli dikkate alınız arkadaşlar.Bilgileri paylaşırım cihazı bi yapayım.
 
Arkadaş bende yardımcı olmaya çalışayım. Çünkü 3-4 yıl öncesine kadar bir kaçtane yaptım. İlk denememde 1000 adet bıldırcın yumurtasını pişirdim. Dijital termostat PT100 ile çalışıyordu. Ama sorun yaşadım. Kuluçka makinalarında 1 derecenin bile önemi var. Bu arada nemin %70 in altına düşmemesi gerekiyor. Yumurtaların 24 saat içerisinde 8 defa sağa sola çevirmen yeterli. Neyse sonunda başarılı oldum. Kuluçka makinaları için gazlı mekanik termostatlar var onları tavsiye ederim. 38 dereceye ayarladıysan 1 derece ne aşağı ne yukarı oynuyor. Sonunda 1000 adet bıldırcın yumurtası koydum. Hemen hemen hepsi çıktı. Soracağın sorular varsa yardımcı olurum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst