kontrol kalemi ışık vermiyor.

senin probleminle alakasız bir durum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bende bir bağlantı kuramadım ama eriyen akım trafosunu değiştirince faz geldi. yani kontrol kaleminden ışık geldi. bu konu hakkında mantıklı açıklaması olan arkadaşları dinlemek isterim...
 
Akım trafosu baralı tip ise trafonun içinde baraların iç kısmında akım trafosunun primer değerine uygun kesitte bakır kablo ile sarım yapılmıştır. Bu sargı kopmuş ise sorun bundan olabilir.
Eğer akım trafosu delikli tip ise buna verilecek mantıklı bir cevap yoktur.
 
Son düzenleme:
barasız akım trafosu içinden barayı biz geçiriyoruz. eminim bunun mantıklı bir açıklaması vardır. doğru kişiin cevap vermesini bekleyecezzz.
 
Ölçü aletine gelen gerilim nasıl olurda kontrol kalemine gelmez hala anlamadım tek düşüncem yanlış noktadan ölçüm yapmış olabilmen.
 
ölçümlerde hata yok dediğim gibi emin olmak için tekrar tekrar ölçtüm fiziksel anlamda bir hata yok. akım trafosunu değiştirdim ve faz geldi. olay bu. ama mantıklı bir açıklama bekliyorum. olayın fiziksel boyutunu bir kenara bırakalım derinlemesine cevap verecek arkadaşların cevaplarını merakla bekliyorum. tşk
 
Akım trafonuzdaki arıza ne idi?
 
Bana göre senin kontrol kalemi ermiş geleceği görüyor. Akım trafosuna bakır barayı sen takıyorsun baranın ucunda ölçü aleti gösteriyor ama kontrol kalemi göstermiyor. neden çünkü baraya gecirilen akım trafosu bozuk yapılması gerekiyor bunu kontrol kalemi biliyor panonun sağına soluna iyice baksınlar diye göstermiyor. ve akım trafosu düzeltilince kontrol kalemi göstermeye başlıyor.

Bana göre açıklaması bu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst