Konteyner pano

Önceki salteriniz kacak akim korumalı idi diye hatırlıyorum. Bu takılan şalterin öyle bir özelliği yok gözüküyor. Bu noktada 300 ma kacak akim rölesi ilave edilmesi çok yerinde olur . Tabi başka bir noktada yoksa . 22 tane konut gözüküyor. O kadar konut için 300 ma tutması da aslinda biraz zor gözüküyor. Önceki salteriniz bence tesis için çok daha uygundu . Tabi kablo kesitlerini görmeden afaki konuşuyorum. Her konteynerin icinde kendi kacak akim rolesi var mı ?
Bu konteynerlerın içindeki sigorta. Tüm konteyenerlarda kaçak akım rolesi var diyorlar
 

Ekli dosyalar

  • IMG_8586.jpeg
    IMG_8586.jpeg
    174.1 KB · Görüntüleme: 9
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu konteynerlerın içindeki sigorta. Tüm konteyenerlarda kaçak akım rolesi var diyorlar
Herhalde her konteynerde ani su ısıtıcı var . Herhalde ellerinde ne malzeme varsa B ve C tipi karambolde kullanılmış . C lerinde B tipine çevrilmesi iyi olur . Ani su ısıtıcısı da varsa besleme hattı kesit kontrolü yapılsa yerinde olur . Bu cihazlar her konteynerde varsa ve aynı anda yoğun biçimde kullanılıyorsa ana tmş açma yapabilir .
 
Herhalde her konteynerde ani su ısıtıcı var . Herhalde ellerinde ne malzeme varsa B ve C tipi karambolde kullanılmış . C lerinde B tipine çevrilmesi iyi olur . Ani su ısıtıcısı da varsa besleme hattı kesit kontrolü yapılsa yerinde olur . Bu cihazlar her konteynerde varsa ve yoğun biçimde kullanılıyorsa aynı anda ana tmş açma yapabilir .
Evet termisifon var. Konteynerda direkt panonun yanında korkuyoruz yangın çıkar diye patlarız diye :(
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    186.4 KB · Görüntüleme: 6
Bu sıcaklarda herkes klima çalıştırıyorsa 250 A şalter atar arkadaşlar. Bunun yanında daha buzdolapları diğer kullanımlar var. 250/20 dersek daire başı 12,5 A yapar.
20 değil 22 . Bence de atar . İyiki de atıyor . C tipi sigortanın da klima ile hikmeti ortaya çıktı .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,206
Mesajlar
915,814
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst