Kontaktör kaynaklı parazit

Yağlama pompası devreye girdiğinde sistemde gerilim düşümü olup olmadığına bakmak gerekli olabilir.Kontaktör,motor,klemens v.s.gibi ek vs. bağlantıları kontrol etmek,gevşeklik varsa sıkıştırmak gerekebilir.Bilginize.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bu kadar cözüme rağmen sorun devam ediyorsa mekanik aksama da baktırısan ii olur.
 
Mekanik olarak bir problem yok. Sorun sadece kontaktör çektiğinde ve bıraktığında oluyor. Motoru fabrikasına gönderip test ettirdim bu arada. Herhangibir olumsuz durum sözkonusu değil. Hala çözüm arıyorum...
 
Motor bağlamadan, sadece kontaktörü çektirecektiniz, bunu deneyebildiniz mi ? Motora kondansatör bağlayacaktınız, bunu denediniz mi ?
Bu cnc ev yapımı bir şey mi? Yoksa iş yerinizde kullandığınız, orijinal bir şey mi? Mesela sürücüsü nasıl bir sürücü? Pic ile kontrol edilen bir devreyse pic parazitlerden çok etkilenir.
 
Tüm olasılıkları değerlendirerek bugun sorunun kaynağını buldum. Makine LPT kontrollü olduğundan bilgisayar, herhangibir makinenin motoru çalıştığında parazit yayıyormuş. Bilgisayarı ve LPT kablosunu ayrıca toprakladığımda sorun çözüldü. Çok ilginç ama durum böyle. Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.
 
KONTAKTÖRÜN kontak uçlarını karşılıklı bir birine bağlayan sistemin ana yapısında bir bobin devresi var, bazı sistemlerde smps sistemide olabiliyor, burda tüm sistemler 50HZ göre temel bileşen fr. göre tasarlanmıştır, temel bileşene binen fr. varsa bunlar harmoniklerdir, harmoniklerinde çok sebebi vardır, bu kaynağı bulman lazım, bana göre her şeyden önce bu noktaya bir Acuvim enerji analizörü tak ilk önce harmonik seviyelerini öğren, umarım yardımcı olabilmişimdir.

İYİ ÇALIŞMALAR
 
Hocam aradım taradım kocaman tesiste birçok makine var. Enjeksiyon kalıp makinelerinde nötr hattını makinenin gövdesine bağlamışlar. Servis veren ustayla görüştürdüler. Valla kolayımıza geliyor diye öyle yapıyoruz dedi. Ama böyle böyle sorun çıkarıyor dedim. Doğrudur yapar sen de nötr hattıyla toprak hattını birleştir dedi. Yapmadım tabi. Siz ce böyle birşey mümkün mü? Makinenin gövdesine benim bildiğim toprak bağlanır :D
 
1n4001 diyot veye eş degerini bagla çıkışlara
 
sayın gezer 77 arkadaşımızın dedığı gıbı kondansator ve drençten oluşan fıltre takılmalı kontaktorlerde ekserı var bu fıltre ama yetersız kalıyor micro işlemcılı devrelerde problem yaratıyor hatta geçen yıl tanıştım çin malı kontaktorlerle bunlarda bu filtre yok benım imalatım bır cihazım var çin malı kontaktorlu panolarda %90 ında problem yaşadım sonuçta filtreyı benım cihaza eklemek zorunda kaldım problem tamamen çozuldu
 
kontaktör yerine solıd static röle kullanmayı denedinmi
 

Benzer Konular

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,551
Mesajlar
918,472
Kullanıcılar
450,547
Son üye
sedaaksoypasa

Yeni konular

Geri
Üst