Kompanzasyonda Kondansatör Gruplarını Değiştirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz.

Sn. tuncer66, kondansatörlerin kablolarına pensampermetreyi takarak tek tek ölçün. Kontaktör çekili değilken de akım geçiyorsa o kontaktörde yapışma vardır.
Herhangi bir kontaktörde yapışma yoksa, kondansatörleri normal yük durumlarındayken ölçün. Kondansatörlerin bacakları birbirinden farklı akım çekiyorsa (6-10-6 gibi) o kondansatörleri değiştirin. Bu da kapasitif ceza yazdırır.
Okuldaki röle modeline göre de kapasitif ceza gelebilir (Röle tek akım trafoludur, Tek faza göre kompanzasyon yapar. Diğer fazlarden geçen akımların karakteristiği farklı olduğu zaman sayaç bir fazdan ceza yazmazken diğerlerinden kapasitif veya indüktif ceza yazabilir.).

Siz panoyu inceleyin. Normal çalışma koşullarında ceza gelmiyorken birden kapasitif ceza gelmeye başlamışsa birşeylerde değişiklik olmuş demektir (Kompanzasyon panosunda arıza, okl yük durumunda değişme...).
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kondansatörleri devreye sokup çıkaran kontrol ünitesinde c/k ayarının normal olup olmadığını kontrol edin.Ayar dengesiz ise kondansatörleri devreden çıkaramaz,kapasitif kullanma meydana gelir.Kolay gelsin.
 
ya bilmiyorum ama ilaki filorasan gibi armatürlerde kondanstör vardır onların etkisi olurmu
 
okulda endüftif güç çeken,asenkron motorlar gibi malzemeler olacağını zannetmiyorum...ancak şu şekilde; okul endüktiften ceza yememesi için kurulan kompanzasyon var olduğuna göre..okuldaki aydınlatmanız aşırı miktarda endüktif güç çekmektetir.floresan lambalar endüktif devreye sahip ve reaktif güç çekiyor..bunu sıfırlamak için kurulan kondansatör grubu çorbadatuz arkadaşımızın dediği gibi otomatik ayarda kondansatörleri devreden çıkarmıyor olabilir.bunu anlamanın en kolay yolu,manuel mod var ise aç-kapa yaparak denemektir..
 
UPS ler çekilen kapasitif gücü arttırabilirler.
 
bir ihtimal de sayacınızın arızalı olması durumudur...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,465
Mesajlar
917,778
Kullanıcılar
450,405
Son üye
kesik038

Yeni konular

Geri
Üst