Kompanzasyon teknik bilgi yardım.

rcp_k

Üye
Katılım
5 Kas 2010
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
Mrb arkadaslar is yerinde bulunan 12 kademeli röleye baglı kondansatorlerini değistırmek ıstıyorum elektrık olarak temel bilgiye sahibim daha önce kompanzasyon sistemde tecrubem yok.
Kondansatorlerı değistırirken nelere dikkat etmem gerekir,hangi adımları izlemem gerekir, guvenlık acısından önlemler almalımıyım.Bu konu ile ilgilı aydınlatırmısınz beni,simdıden tesekkurederim..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
SAYIN rcp_k
Ilk once kompazasyonun ana TMS-ni , kumanda sigortalarini kecirmelisen.
kondensatorun her 3 fazini kisa devre edib torpaqlamalisan.
Bildiyim kadariyla bunlari etdikden sonra kondensatorlarla islemek olar.
 
kompanze işi çok teferruatlı bi iş olduğu için ilk tavsiyem bu konuda çalışan birisinden direkt olarak yardım alman gerektiğini öneriyorum. sigorta değiştirmek ya da ampul bğlamak gibi bi iş değil kondansatör değiştirmek. gerekli hesaplamalar çerçevesinde uygun röleye uygun kadeelerde monofaze ve trifaze güç düşümünü göz önüne alarak kondansatör seçimi yapman gerekir. akım trafosunu uygun seçmen gerekir. röle kondansatör ve sayaç bağlantılarını detaylı ve dikkatli kurman gerekir . yani anlatılarak yapılacak bi iş değil. bi hata panoya mal olabilir. onun için deneyimli kişilerden yardım alırsan iyi olacaktır.
 
önce pens amp le kondansitorleri ölç değer amp eksik gosterenleri değistr.bide ana tmş den amperi ölç kw ya cevir kondansitorler yeterlimi yeterli değilse son 2 kademesine kondansitör ekle
 
teşekkrederm arkdaşlar.pens amp.ölçtüm çoğunun amper okuyamadım o yüzden değiştiriyoruz.Yeni aldığım kondansatörler değeri olsun markası olsun eskileriyle aynı ben sadece eskisini söküp yenisini takacam izlemem gereken yol,dikkat etmem gerekenler nedir.Her kondans. altında komutataör ve sigortası var sigortyı kapatım değiştirememmi..
 
teşekkrederm arkdaşlar.pens amp.ölçtüm çoğunun amper okuyamadım o yüzden değiştiriyoruz.Yeni aldığım kondansatörler değeri olsun markası olsun eskileriyle aynı ben sadece eskisini söküp yenisini takacam izlemem gereken yol,dikkat etmem gerekenler nedir.Her kondans. altında komutataör ve sigortası var sigortyı kapatım değiştirememmi..

- Enerjiyi kes
- 2-3 dakika kadar bekle
- kondansatör buşinglerini kısa devre yaparak toprakla
- sökmek ve değişmek istediğin kondansatör gurupları üzerinde çalışma ya başla
Kolay gelsin
 
Kondansatörün akım çekmemesi, sorunun onda olduğunun kesin göstergesi değildir.
Bazen kontaktör geçirmez. Bazen de sigorta. Bazen her ikisi. Bazen de her üçü.
Siz kondansatörleri değiştirdikten sonra tekrar akım ölçümü yapın. Etiket değerinden farklı akım çeken (veya çekmeyen) kondansatörlerin kontaktörünü ve sigortasını da inceleyin.
Şimdiden kolay gelsin...
 
genç arkadaşın dediğine ilaveten bazı kondansatörleri sıfır alırsın ama benim başıma gelen tecrübelerimi söyleyeyim sıfır kondansatör taktım ama röle of olarak okudu ben kontaktör sigortalara falan baktım ama sonunda gördümki kondansatör hatalı üretim tek gözü çalışmıyor
yeni kondansatörde alsan amperini kontrol etikinciside akım trafon büyük ise çok ufak kondansatörleri röle sağlıklı okumayabilr bu entes rölede mevcut bir olay n herkese iyi çalışmalar
 
sayın hocam eğer ki daha önce bir tesiste kompaze işlemi yapmamış isen hiç başına geçme .işin ehli bir kişi ile birlikte yapın kompanzasyon olayı tamammen hesaplara dayalı bir işlem .öncelıkle tesis güçünü bileceksin tesisin kompanze edilmeden önceki cos degerini bileceksin yani reaktif güçü bileceksinki bu oranda kondansatör kullanacak güç rölesine ck değerini devreye alma bırakma zamanını istenilen cos degerlerini tanıtacaksın bu işlemler bu işi ilkdefa yapan biri için zor işler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst