kompanzasyo yardım

beysim

Üye
Katılım
23 Ocak 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
elimdeki kompnazasyon sisteminin akım trafoları 300\5 A sistem 25A Çekiyor kompnazasyon sistem 12 kademeli sadece 1 tane 10 kvar devreye giriyor (10 saniyedebir) reaktif %45 lerde ne yapmalıyım
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.BEYSİM,nereden başlayıp,neler söylesem,SVC desem,ALRON desem,3 akım trafolu bir röle desem,ELEKTROPAN desem.En azından şunu diyorum,10 Kvar kademe devreye girdiğinde çok geliyor.Çıktığında az geliyor.Yani daha küçük değerli kademelerinde olması gerekiyor.
 
Yükünüz çok az, kompanzasyonunuz çok büyük kademelerden oluşmuş. Muhetemlen fazlararası dengesizlik de vardır, her fazdamı 25 amper? Küçük kademler ve mümkünse monofaze ilaveler yapmanız gerek, forumda birçok öneri var bu tür konular için tarayınız öncelikle..
 
Akım trafo oranları çektiğiniz akıma göre çok fazla dolayısıyla kullandığınız role düşük güçlü kondansatörlerinizi olduğundan fazla görür.Akım trafolarınızı değiştirip 12 kademeli olduğunu söylediğiniz roleye de kondansatörleri uygun şekilde dağırsanız sistemde sorun kalmaz.
 
akım trafosu değeri büyük,kondansater büyük seçilmiş muhtemelin ve röleniz de trifaz sanırım.Röleyi değiştirin,kondansatörleri monofaze ağırlıklı yapın.Sorununuz geçer.
 
akım trafosu değeri büyük,kondansater büyük seçilmiş muhtemelin ve röleniz de trifaz sanırım.Röleyi değiştirin,kondansatörleri monofaze ağırlıklı yapın.Sorununuz geçer.

???????
rölenin neden değişeceğine anlam veremedim.
yardımcı olmak istiyorsak sistem hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan bazı değişiklikleri yaptırmak hiçte doğru değil.

1-sisteminizin gücüne göre akım trafolarınızı değiştiriniz (sürekli 25-30 A civarında bir akım çekiliyorsa 50/5 akım tr sizin için uygun)
2-yük profilinizi bilmiyorum....yinede

1 kd -0,5 kvar monofaze
2 kd -0,5 '' ''
3 kd -0,5 '' ''
4 kd -1 '' ''
5 kd -1 '' ''
6 kd -1 '' ''
7 kd -1 kvar trifaze
8 kd -1,5 '' ''
9 kd -2,5 '' ''
10kd-5 '' ''
11kd-5 '' ''
12kd-7,5 '' ''

dizilimi olabilir,verilen değerler fikir vermek amaçlıdır. sistemin iyice etüt edildikten sonra gerekli değişikliklerin yapılması önerilir...
 
sistem 45 kardeş be rölenin rgt serisi monofaze olduğunu tahmin ederek söyledim.3 fazdan beslenen röle ve monofaze kondansatörlerle bu iş olur.Dizilim sizin dediğiniz bi de olabilir.
 
Öncelikli olarak akım trafosunu 100/5 olarak değiştir.

Daha sonra 1. kademeye 1 Kwar'lık kondansatör 2. kademeye 2,5kwar'lık kondansatör, 3. kademeye 5Kwarlık kondansatör bağla sorunun çözülecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,534
Mesajlar
918,359
Kullanıcılar
450,531
Son üye
yasinnak
Geri
Üst