Kombi bakımı

Her konuda olduğu gibi bu konudada akıl vermeyi bilen ama iki satır bilgiyi paylaşmayan insanlar var, Kardeşim kombi adamın ister söker ister bozar herşey para değil bırakın adam nasıl bir Bakım yapılabilir onu öğrensin,

Arkadaşım eğer suyunuz çok kireçli değilse örnek caydanlıklar en az iki ayda bir kireç bağlamıyorsa, kombide sıkıntı yoksa 2 senelik kombiye bakım gerektiğini düşünmüyorum sadece peteklerin suyunu periyodik olarak yılda birkez değiştir,bacalı kombiyse bacaya dikkat et hermatik ise boruya göz at bu işi yapanlar başka düşünebilir akıl veren çok olabilir bu benim fikrim
ayrıca sen titiz bir arkadaşa benziyorsun eğer kombinin yanında 10A sigorta, Regülator ve mutfakta gaz kaçağı rölesi yoksa bunları ihmal etme derim saygılar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ayrıca kombinin suyunu boşaltıp tekrar doldurmadan önce çamaşır makinalarında kullanılan galgonu(1 çorba kaşığı),suda eritip kombi tesisatının içerisine koyarsanız,sistemin kireçlenmesini ve ömrünü uzatmış olursunuz.
 
Meraba bizim evdeki kombi bozulduğunda tamirci çağırdık tamir yaptıktan sonra servis elemanına sorduk temizliyormusunuz diye o da biz yapmıyoruz ama tanıdığı birisinin yaptığını ve biraz fiyat yüksek olduğunu söyledi bizde nasıl yapıldığını sorduk. o da nasıl yapabileceğimizi anlattı.

İlk olarak kombi su girişini kapatıyoruz. sonra banyodaki peteğin giriş ve çıkış borusunu söküyoruz. ortalık komple su olacak haberiniz olsun. sonra kombinin altında bulunan iki tane kör tapalı parça var sarı metalden. tapaları söküyoruz. içerisinde filtreler var onları sıcak suda yıkayabilirsiniz sonra söktüğünüz filtreleri takmadan tıpaları kapatın. bütün peteklerin giriş ve çıkışlarını kapatın. sonra kombibin su giriş vanasını açıp sistemi doldurun. son petek vanaları açık. kombiye en yakın petekten başlayarak giriş ve çıkış vanalarını açın bir süre bekledikten sonra (banyoda akan su berraklaştıktan sonra) vanaları kapatın ve sonraki peteğe geçin.

en sonda bütün vanaları açın son peteğide takın kombiye su alın hava kalmasın içinde. yaklaşık yarım saat çalışsın sonra içindeki suyu tekrar boşaltın banyodan.

en son söktüğünüz filtreleri yerine takın. (biz takmadık :D)

filtre: Filtre Grubu | | enpres Dkm
 
elinden geliyorsa tabikide yapıcaksın. en basit işte bile milleti kazıklayan insanlar var
 
Konu burda para degil adam yaparım hallederim bilgisi olan varmı diyor sen herkez kendi işini yapsın diyosun biliyosan söyle bilmiyosan ilmi olanlara meydanı bırak.
 
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama herkes kısmetini yer arkadaşlar saygılaar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst