Kesintisiz Güç Kaynaklarına (UPS) dikkat!

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Verilen birinci linkte ups lerin karşılaştırılması Tunçmatik adlı markanın kendi laboratuarında yapılmış ve haliyle yapılan tetslere göre en iyi ups Tunçmatik'inki çıkmış :)

Ama yine de güzel bir bilgi paylaşımı olmuş teşekkürler,,
 
Arkadaşlar,

Yapmış olduğum olduğum araştırmalarda şu sonuca olaştım. Yapılacak olan işlem UPS'in tipine göre değişiklik arz etmekte. Profesyonel UPS'lerde giriş ve çıkışarı için filtre devreler kullanılmaktaymış. Bu tip UPS'lerde nötürler birleştirilirse UPS bunu kısa devre olarak algılıyormuş ve çıkış vermiyormuş. Diğer UPS'lerde nötürlerin birleştirişlmesinin bir sakıncası yokmuş.
 
bilgisayarımın ups ile ilgili tamda sorunlu olduğum bu günlerde benim için çok iyi bi kaynak oldu
 
Arkadaşlar,

Şebeke nötürüyle UPS çıkış nötürünün birleşmesinin bir sakıncası var mı?

Bence var, daha doğrusu ne tip bir ups' den bahsettiğimizi anlamamız lazım. Ama temel prensip olarak redresör/invertör ilişkisinden dolayı şebeke nötürü ile ups nötürünü birleştirmeniz pek anlamlı değil, birde buna neden ihtiyaç duyduğunuzu merak ettim.
 
ben 1 ader fsb 360 watlık aldım memnunum.
 
arkadaşlar elinde kendi yapabileceğimiz ups devresi olan varmı acaba bir yerde gördüm adam kendi yapmış bütün ışıklandırma vs.. ihtiyacını karşılıyor cevaplarınızı bekliyorum
 
hayır var veya yok zaten UPS hatı ayrı çekilio girşi çıkışı ayrı :D kablodan çalmak içinmi ole bir ihtiyaç duydunuz dai :D zaten onun için ayrı bir hat çekiliorken neden ihtiyaç duyulsun anlamadım ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst