Karpuzun hiç bilinmeyen faydaları!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Karpuzda bulunan citrulin sayesinde epitel hücreler daha rahat nitrik oksit üretiyor ve böylece alzheimer, kalp, damar, tansiyon ve felç gibi pek çok hastalığın önüne geçilebiliyor.

qqNJvW.jpg


Gazi Üniversitesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, vücuttaki en önemli molekül olan nitrik oksitin, damarları rahatlattığını, kan basıncını düşürdüğünü, kalp krizi veya felç riskini azalttığını söyledi.

Nitrik oksitin vücuttaki endotel hücreler tarafından üretildiğini belirten Uslu, kılcal damarlar, atardamar ve toplardamar sisteminin arasına yerleşmiş ve etrafında kas dokusu olmayan nitrikoksitin, tek sıra halinde dizilmiş endotel hücrelerinden oluşan ancak mikroskop altında görülebilen bir yapı olduğunu ifade etti.

Endotel hücrelerinden salgılanan maddelerle düz kas tabakasının uyarıldığını, damarların kasılıp gevşemesiyle de damar gerginliğinin kontrol edildiğini dile getiren Uslu "Bundan dolayı bu hücrelere tansiyonun dengelenmesinde de önemli bir vazife yüklenmiştir. Nitrikoksit ve onu üreten endotel hücreler yaşamın gizli gücüdür. Sağlıklı olmamız için endotel hücrelerin yeteri kadar nitrikoksit salgılaması gerek" diye konuştu.

ALZHEIMER'A KARPUZ ÖNLEMİ

Bu nedenle endotel hücrelerinin nitrikoksit üretimini artıran besin desteklerine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Uslu, içinde L-arginine ile L-citrulline, protein ve omega-3 yönünden zengin olan gıdalar yenilirse nitrikoksit üretiminin artırılmış olacağını kaydetti.

"Karpuz, sarımsak, soğan, enginar (pişmiş), avokado, muz, kuru fasulye, siyah erik, böğürtlen, yaban mersini, badem, siyah çikolata kavun,kırmızı et (ölçülü), balık yağı, keten tohumu, tavuğun göğsü, greyfurt, üzüm, marul, ıspanak, çilek, balık türleri vücudumuzda nitrik oksit miktarını artırır" diyen Uslu, şöyle devam etti:

"Böylece hemen hemen her türlü hastalıktan korunmuş oluruz. Alzheimer'dan tutun da kalp, damar hastalıklarına, tansiyon ve felç gibi pek çok hastalığın önlenmesinde faydalıdır. Böylece bu hastalıkların önüne geçmiş oluruz."

26 Mayıs 2014 - 12:38

Alıntıdır.Kaynak:

Karpuzun hiç bilinmeyen faydaları! - Posta
 
Binbasim karpuzun anavataninda yasayan biri olarak soyluyorum.Eskiden 30-40 kiloluk karpuzlar vardi.Bunlar dunyada sadece dicle nehri kenarinda yetisirdi dicle nehrinin suyu ve kus gubreleride karpuza gercek tatini verirdi .Simdi ise ne dicledeki su eski su ne kuslar eskisi gibi var ve nede o eski karpuzlar var.O karpuzu yediginde ellerimiz ve agzimiz yapis yapis olurdu okadarki sireli idi.Simdi karpuz iyiyorum bi bakiyosun kabak tadi geliyor bi bakiyorsun hic bir tat yok yedigime pisman oluyorum. :(

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst