Karaca KFLR72 Dijital Flasor Bağlantısı

oksuzcocuk rumuzlu birini
oksuzvelet olarak anmayi hakaret olarak algilamaniz komik. herneyse tamam yardim falan istemiyorum.pff
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sevgili makina mühendisi abim ben evdeki çamaşır makinam bozuldumu tamir etmeye kalkmak yerine mekanik tamirci çağırıyorum elektrik mühendisi olduğum halde ; bırak herkes iyi bildiği işi yapsın ; çoluğunun çocuğunun rızkını kazansın ; zaten hastayım şu elektrikçilerin işini herkesin yapmaya kalkmasına :)
 
nasil yapicagimi soylememekte israrli forum uyeleri

- - - Updated - - -

burda oturup her turlu kombinasyonu deniyorum su an,sonunda carpilicam
 
ha birde turkiyede elektrikci cagirdiginda senin gibi elektrik muhendisi veya en azindan lisansi olan bir elektrikcide gelmior.aldiklari parayi hakketmediklerini dusunuyorum.3 isik baglamak icin 100 lira aliyorlar.
 
1 ve 2 kontaklarını normalde kapalı 2 ve 3 kontaklarını normalde açık olarak düşün. Röle enerjilenince kontak çeker 2 3 kısa devre olur 1 2 açık devre olur.
 
son care bir bakan olur diye yaziyorum benim bildigim 1 ortak uc (faz)2 normale acik 3 normalde kapali,baglama seklim hattan faz alip bunu roleye baglamak ordan bu fazzi ortak uca vermek,isigin fazini 2 , nolu kontaga balamak notr ude ,rolenin notr girisi ve isikla baglamak.bu rolede bunu yaptigimde lamba yanmiyor.

- - - Updated - - -

ohh sonunda tesekkur ederim black mamba

- - - Updated - - -

tek istedigim buydu
 
son care bir bakan olur diye yaziyorum benim bildigim 1 ortak uc (faz)2 normale acik 3 normalde kapali,baglama seklim hattan faz alip bunu roleye baglamak ordan bu fazzi ortak uca vermek,isigin fazini 2 , nolu kontaga balamak notr ude ,rolenin notr girisi ve isikla baglamak.bu rolede bunu yaptigimde lamba yanmiyor.

- - - Updated - - -

ohh sonunda tesekkur ederim black mamba

- - - Updated - - -

tek istedigim buydu

Merhaba.Sizin ingilizceniz ya hiç yoktur,ya da çok yanlış olarak da teknik tanımlarını tercüme ediyorsunuz diye düşününerek olayın tek açıklamasının bu olduğunu tahmin ediyorum ben.Aslında hiç bilmeyenin bile kolayca yapabileceği şekilde tüm detaylar datasheetinde verilmiştir.Power supply 220 volt ac.,50 hz.'lik Şebeke frekansıyla çalışacak (L=Faz,N=Nötr) şeklinde iki şebeke ucu "power supply" kısmından tek tek, L(Faz) ve N (Nötr) girecektir.Burada 1-2-3 noktaları röle çıkış kontaklarıdır.Üç tane olduğunda ya normalde açık,ya da normalde kapalı konum seçeneği var demektir.Hangi bağlantı şekli işinize tam yarayacaksa o seçeneği seçip bu kontak bağlantısı 220 volt ac.'de yanan lamba ile seri olarak bağlanacaktır.Ama lambaya buradan 220 volt ac. direkt olarak da gitmez,çünkü bu 1-2-3 noktaları sadece kontak çıkışıdır,yani içerde mini rölenin çektiği devre kontakları açık ya da kapalı konuma,zamanlayıcının elle ince olarak ayarlanmasına göre(AÇIK KONUMU:1 sn....99 dakika; KAPALI KONUMU : 1 sn......99 dakika.) kontaklar da 6 amper,250 volta kadar olan harici elektrik bağlantılarındaki yüklerin (Örneğin lamba,vb.) bağlanmasına uygun olarak (Kaldıracak güçte) dizayn edilmiştir.Tüm detayı da aslında bunlardır.Kontakların bağlantısını seri olarak lambaya bağlayıp,elektrik bağlantısının da ayrıca yine dışardan ayrı bir hattan yine verimesi gereklidir.

Röle çıkışı olan dijital termometrelerde de bu durum aynidir.Hem dijital termometre 220 ac. ile bir yerden devreyi beslemek için girer,hem de kontaklardan çalıştırmak (Proses kontrol yapmak) istediğiniz bir yükü seri olarak,ayrı bir hattan ama ayni elektrik şebekesinden alarak kontak uçlarına seri olarak bağlarsınız.Bunlarda da normalde açık,normalde kapalı diye 2 röle seçimi alternatifi mevcuttur.Bu flicker dijital zamanlamalı cihazın (Flaşör) bağlantısı da çok farklı değildir,benzerdir.Kolay gelsin.
 
selam binbasi.ben ingilterede 7 sene yasadim =) orda okudum calistim vs.yanlis tercume ediyor olabilirim. aciklaman icin cok tesekkur ederim.aciklamani gormeden once devreyi kurmus olsam bile.aciklaman beni baya aydinlatti.neyi neden yaptigimi daha iyi biliyoru.
Yanliz bir tane onemli sorum olacak.Simdi ben bu flickerdan bir tane daha alip R.O sistemimin pompasi icin kullanmak istiyorum.toplamda 100 wtt ceken bir pompa bu.Benim dusundugum baglantiyi yine ayni sekilde yapip pompanin topragiyla hattan gelen topragi birlestirsem.herhangi bir sikinti olurmu.hat toprakli ve guvenli hale gelmis olurmu..Simdiden tesekkur ederim
 
Son düzenleme:
bu arada deminki yaziniza istinaden ben tam olarak yaptigimida yaziyim.dediginizi yaptigimi dusunuyorum ama emin olmak ta yarar var.Simdi lamba yi seri baglayabilmek icin.hattan gel tek fazi rolenin power supply kismindaki L girisine ve 2 numarali kontaga dagittim.Lambanin faz ini 3 numarali kontaga bagladim.Hattan gelen notr u ise power supply N ye ve lambanin noturune klemens yardimiyla dagittim

Siz " elektrik bağlantısının da ayrıca yine dışardan ayrı bir hattan yine verimesi gereklidir. " demissiniz.Burda demek istediginiz baska bir hattan ayri bir faz alip onu baglamak degil degill mi ? Tek hattin faz ve notruylede yapilabilir ?

Isigi sorunsuz bir sekilde yakip sonduruyor su an .ama ben tek hattan gelen faz ve notru dagiyarak yaptim seri baglantiyi umarim bir sorun yoktur
 
Bakın röle çıkış kontakları 250 volt 6 amperlik olduğundan,1500 watt. max güce kadar (Emniyet için daha düşük güç bağlanabilir) yük teorik olarak bağlanabilir.100 watt.lık bir pompa tabiki çok rahat bağlanır bu durumda röle çıkış kontaklarına.Ayrı faz hattı değil,ayni faz hattından palalel alınan hatlar farklı yerlere gidecek demek istemiştim,tabi sözle anlatmanın şemayla anlatma kadar etkili olmayacağını tahmin ederek basit bir şema çizdim.Tarayıcıdan yeni aldığım bu bağlantı şemasında bu durumda lamba yerine motor koyarsınız,yani sonuçta fazla bir şey değişmeyecektir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,758
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst