Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

paylaşımlarınız faydalı oldu teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kondansatör kol akımlarını ölçmek en faydalı arıza bulma yöntemidir
 
bu maddeler dışındA tesiste ups cihazı varmı diye bakarım oda sabit kaldığı için kapastif yazar geceleri yük yok ise..
 
bu maddeler dışında ups cihazı varmı diye bakarım yük olmadıgı anlarda yani geceleri kapastif yazar..
 
ilk olarak kompanzasyon rölesinin elektriğini keserek. devrede kalan kondaktörleri belirlerim
 
Arkadaşlar konu için teşekkür ederim. Başımdan geçen bir olayı size aktarayım hemen; eğer kompanzasyon sisteminin bulunduğu işletme ofis olarak kullanılan bir işletme ise kapasitif tüketim daha çok olmakta zira bilgisayar ve buna benzer ofis ekipmanları kapasitif tüketimi arttırmaktadır. Arızalı olan kontaktör, röle gibi sıkıntılarınızda var ise tuz biber ekmektedir faturanıza. Kontaktörler kontrol edilmeli, röle ayarı gözden geçirilmeli, sistem hala kapasitif tüketim yapmakta ise kompanzasyon sistemine indüktif trafolar ilave edilerek kapasitif tüketim dengelenerek sistemin istenilen ayarda çalışması sağlanabilir.
 
yeni tip rölelerde her fazın akım trafosu ayrı ve dengesiz yükler için sisteme monofaze kondansatör bağlanabiliyor .Senin yapacağın kontaktörleri kontrol etmekten başka bir şey yok bide rölenin ayarları
 
arkadaşlar yazdıklarınızı okudum. Ama tam sizin yazdıklarınızla bir marketteki sorunu gideremedim. gösterge de düşük kompanzasyon yazıyor ve sürekli 0.85 ile 0.86 arasında salınıyor güç faktörü bunu nasıl düzeltebiliriz. şimdiden teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,278
Mesajlar
916,394
Kullanıcılar
450,104
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst