Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

slm ben erkan yeni uyeyi bugun bır konpanzsyn arzasına gıttım 4 gun önce elktrk kesilmş jenoretr devreye girmiş kompnzsyn tamamen devredışı olmuş ,ancak sebeke geri geldiginde butun kontaktrler cekmişpano aşırı ısınmış daha sonra oranın tekniği sigortaları kapatmış düzene girmiş.ancak cezaya girmiş neden oldugunu bulamadım simdi hersey normal gözükyor bana yardım edin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yapısık kontaktör yoktu ama ben sebekeyi kestim jeneratörü devreye aldım kompazasyon tamamen devredışı oldu tekrar sebekeyi verdim iln5-10dk hiçbir kontktr cekmdi röle 86 ampr gösteryordu pensamprle fazı ölçtüm 28 gösterdi rölenin ayarını degiştirdim yuk 50ye cıkınca kontktrlr devreye girdi konpanzasyon ile sebeke arası35metre uzaklıkta akım trafolarıda öyle o yuzden bir sıkıntı olmuş olabilir mi çünkü eger öyleyse kompnzsyn panosunu sebekenin yanına tasımayı düşünyorum boşa iş yapmış olmakta istemiyorum acaba işe yarar mı
 
sayın meslektaşım
röle 86 amper fakat pensasmpermetre ile aynı faz 28 amper gösteriyorsa ya rölenin akım trafo değeri hatalı girilmiştir veya rölenin akım trafo bağlantılrında hata vardır.Kompanzasyon ile Şebeke arasında 35 metre mesafe vardı diyorsunuz biraz açıklarmısınız.
saygılarımla
ethem güner
 
merhaba;
-Her zaman normal çalışıyordu da ilk defamı cezaya girdi.
-Cezaya girmekte 2 türlüdür.
1-reaktif oran aşıldı (reaktif enerji fark oranı aktif enerji fark oranının % 20'sini aşarsa)
2-kapasitif oran aşıldı (kapasitif enerji fark oranı aktif enerji fark oranının % 15'ini aşarsa)
-Şayet reaktif orandan cezaya giriyorsan yeteri kadar kondansatör devreye alamıyorsun demektir.Bu durumda kompanzasyon şalteri,atık sigorta,reaktif güç kontrol rolesi ve kondansatörlerinin sağlam ve yeterli olup olmadığını kontrol et.
-Kapasitif orandan cezaya giriyorsan fazla kondansatör devreye alıyorsun demektir.Yapışık kontaktör yada yapışık reaktif güç kontrol role çıkış rolesi olabilir.Fabrika çalışmadığı durumda sürekli kapasitif enerji veriyor olabilirsin.
Hayırlı işler.
 
Kapasitif cezaya giriyor ise sabit grup kondansatörlerin fazla gelebiliyor olabilir öncelikle ondan emin ol işletmennin gücü kaç KW trafonuz KW daha sonra yapışık kondansatörün yani yapışık kontaktör olabilir.
 
Moner 69 bey eğer yanılmırsam, o uygulama kalktı artık, daha önce yılda bir kez yediğin ceza af oluyordu ama artık kesiyolar yani af yok diye biliyorum..
 
Arkadaşlar yeni kurulan bir fabrikaya kampanzasyon hesabını nasıl yapabiliriz. yani kaç kVAr lık kondansatör kullanacağımızı bilenler yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
merhaba;-Her zaman normal çalışıyordu da ilk defamı cezaya girdi.-Cezaya girmekte 2 türlüdür. 1-reaktif oran aşıldı (reaktif enerji fark oranı aktif enerji fark oranının % 20'sini aşarsa) 2-kapasitif oran aşıldı (kapasitif enerji fark oranı aktif enerji fark oranının % 15'ini aşarsa)-Şayet reaktif orandan cezaya giriyorsan yeteri kadar kondansatör devreye alamıyorsun demektir.Bu durumda kompanzasyon şalteri,atık sigorta,reaktif güç kontrol rolesi ve kondansatörlerinin sağlam ve yeterli olup olmadığını kontrol et.-Kapasitif orandan cezaya giriyorsan fazla kondansatör devreye alıyorsun demektir.Yapışık kontaktör yada yapışık reaktif güç kontrol role çıkış rolesi olabilir.Fabrika çalışmadığı durumda sürekli kapasitif enerji veriyor olabilirsin.Hayırlı işler.
Yau koca forumda fazla akıl bulandırmadan bizim gibi acemilere en açıklayıcı olan bilgiyi özet geçmişsin. tabi ki bu kadar basit bir konu ddeğil bu kompanzasyon olayı fakat sağol yinede çok güzel açıklayıcı bilgi olmuş. :) hayırlı işler herkese
 
firmayi aksam kapatirlarken personelin panoyla ilgili ne islem yaptiklarina bak genelde aksam kapatirken kompanzasyonun kompaklarini elle kontrole alip gece kapasitif yazdiriyor olabilirlersabahta herseyi aciyoz diye normale cevirebilirler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,390
Mesajlar
917,190
Kullanıcılar
450,275
Son üye
mustafa0638

Yeni konular

Geri
Üst