kapasitif ve reaktif ceza oranı değişimi nezaman olacak

okul ne kadar akım çekiyor ve endüktif,reaktif neler var incelemek lazım kestirme cevap vermekte yanlış olabilir gerçi bu işle ugraşan arkadaşlar bilir ve tahmini birşey söyleyebilirler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yetmesine yeter de, okulların kapalı olduğu yükün az olduğu dönemlerde ceza görmesin dersen monofaze birkaç kademe de ilave edebilirsin.

arkadaşlar bir meslek okulunun altına trafo merkezı kurulmuş görsenız berbat bır durum benden kompanzasyon panosunu yenılememı istıyorlar.panoya baktıgımda berbat durumda oldugunu gördum şimdi aynı trafodan yandakı başka bır okulunda beslemesını almışlar.trafo 400kva normalde 240kvar kompanze yapacaktım ama dıyer okuluda dusundugumde kafam karıştı acaba 240kvar kompanze ıkı okula yeterlımıdır.akım trafoları 600/5
 
benim fikrime göre trafonun kompanzasyonu ayrı şey abonenin kompanzasyonu ayrı şey. senin yapacağın abonenin kompanzasyonu olması lazım. trafonun kompanzasyonu elektrik dağıtım şirketinin yapması lazım seni ilgilendirmez.
 
okulun kış aylarında ödediği en yüksek fatura üzerinden gerekli toplam kondansatör gücü hesaplanır. ve bunlar 1 ve 3 fazlı kondansatör kademelerine dağıtılır.okul olduğu için 3 adet 0,5kvar, 3 adet 1 kvar monofaze bağlanması yeterli olur tahminimce. sonra düzenli olarak takip edilir oranların durumuna göre kademe ilavesi yapılabilir.
 
Bana göre Yüksek gerilimi iptal edip elektrik kurumuna normal abone olmak en uygunu. indüktif reaktifin %33 kapasitif reaktifin %25 oluyor. yörede bu şekilde çalışan çok okul var
 
meslek lisesi oldugu için calısan makınalar var.bende ılk 3 yada 4 kademeyi monefaze yapacagım.trafoyada sabıt 10kvar kondanstör koyacım.trafo kaybı için başka önerılerınız olursa bılgılenmış olurum.teşekkurler
 
arkadaşlar bugun okulun faturalarını ınceledım.enduktif ve kapasıtıften cezaya gırıyor.trafo 400kva sözleşme gucu 240 kv kompanzasyon panosu 70 kvar kompanze var.okulların tatıl oldugu donemlerde kapasıtıfden cezaya gırmış şimdi ben bu panoya 125kvar lık kompanze yapsam 2cı 3 cu 4cu kademeleri monefaze yapsam cezaya gırmekten kurtulurmu.
 
" Okul tatil olduğu zaman,kapasitiften cezaya girmiş " demek,ya devrede sabit ( veya çekik kalmış kondansatör kontaktörü ) kondansatör ya da UPS gibi cihazlar var demektir.Trafonuz 400 kva olduğu için,ölçüm,AG den yapılıyor ve sabit kondansatöre ihtiyacınız yok demektir.UPS gibi cihazlar için de şönt reaktör bağlamanız gerekir.125 kvar kompanzasyondan önce,bu konuyu halletmeniz gerekir.Si-
zin sorununuz,kompanzasyon yeterliliğinden önce,bu konunun çözümüdür.
 
Ne kadar dengesizlik var, ne kadar kapasitif yük var ölçüp görmeden kesin birşey söylemek mümkün değil. Bir analizör ile olası en yüksek dengesizliği ve geceleri ve yükün olmadığı dönemlerde kapasitife ne kadar girdiğini ölçerek başlayın bence. Değilse kör döğüşü yetti yetmedi, şönt reaktör gereklimiydi diye düşünür durursunuz.
 
sn fahri yetiş bey konuyu tam açmam gerekırse aslında sadece okulların tatıl zamanlarında degıl okul acıkkende cezaya gırıyor 7 ayda 1500tl cezaya gırmış trafonun sabıt kondanstöru var ama muhurlu sayacın arkasına konulmuş bu kondanstörlerı iptal etmemmı gerekıyor.kantaktörler saglam kondanstörler saglam benım ilk aklıma gelen monefaze kondanstör olmadıgı ıcın rolenın gormedıgı cunku endusuk kondanstor 1.5kvar trıfaze 1cı kademede baglı yada 70kvarlık kompanzasyon yetmıyorda olabılır çünkü meslek lisesi oldugu için çalısan makınalarda var.bu aykı gelen faturaya baktıgımda 25tl kapasıtıfden cezaya gırmış bazı aylar bu rakamlar cok yukselmış mesela okullar tatıl oldugundan eylul ayında gelen fatura kapsıtıfden 570tl ceza yemiş.şönreaktörü kaç kvar olması gerekır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,296
Mesajlar
916,523
Kullanıcılar
450,130
Son üye
akınfarad

Yeni konular

Geri
Üst