kablo çekme

ozgun2

Üye
Katılım
15 Ağu 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
3 hf. kadar önce bir elektrikçide yardım etmek için işe başladım tatilde. Ama sizin için her ne kadar kolay olsada kaç sorum olacak.
anahtar - vavyen farkı nedir?
anahtar,vavyen,priz,kapaklı priz,çiftli düğme vb. en genel anlamıyla nerelere takılır? yani bir kasaya hangisinin takılacağını nasıl kestirebilirim?
3*1.5 veya 2*1.5 veya 3*2.5 kablo hangisi nerede kullanılır?
prizden prize elektrik nasıl dağıtılır?
birde en geneliyle (anlatması uzun sürer mi bilmiyorum ama) bu içinden kablo geçirilen boruların mantığı ne? yani hangi boru nerelerden dolaşarak sigorta kutusuna gidiyor? anahtara giden boru nereden geliyor gibi.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
özgün ben sana bunları çalışırkende anlatabilirim ıtır villalarında veya başka yerde hem çalışır hem ögrenirsin :))))
 
tm tşk ettim.
 
burda uzun sürer [email protected] mail adresim bu ulaş bilgi vermeye çalişiyim. yüzeysel ama, dedikleri gibi uygulama şart diğer türlü ezber olur ve unutursun.:)
 
kardesım guzelce bır acıklama ıstemıssın bızden yalnız sunuda bılmenı ısterım kı bazı konular vardır yanı sadce yuzeysel bır anlatım bı anlam ıfade etmez sanada bı fayda saglamaz bunları ancak ısın ıcınde zamanla ogrenırsın ınan sana bunları acıklamaya kalksak sen bunu okumaktan korkarsın. emege saygı ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,272
Kullanıcılar
450,292
Son üye
resulcelik68

Yeni konular

Geri
Üst