KAçak Akım Rolesi YARDIM LTFN

Katılım
8 Eyl 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar role hakkındaki bi sorunum için yardımlarınızı beklemekteyim.

Banyomda bulunan Çamaşır Makinamı her çalıştırmamla beraber kacak akım rolesi atmakta. Banyoda bulunan diğer prize taktım 1 gün çalıştı sonra oda roleyi attırmaya başladı.Bu prizlerin ikiside birbirinden farklı sigortalara bağlı. İki prizede elektrik süpürgesi ve ütü takarak çalıştırdım atarmı diye atmadı. Başka bir odadan topraklı üçlü prizle elektrik çekerek çamaşır makinasını çalıştırdım yine atmadı prizleri kontrol ettim sorun göremedim.Elektrikçi çağırdım sorunu anlattım oda ben roleyi iptal eder giderim dedi izin vermedim. Özetle şöyle diyebilirimki.Banyodaki iki priz bizimle çamaşır makinasını çalıştırtırsan roleyi attırırız diyorlar. Ha bu arada çamaşır makinasının servisini çağırdım makinada sorun yok dediler.Zaten sorun olsa başka odadan getirdiğim elektrikle çalışmazdı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Piriz bağlantılarını gözden geçirmeniz yararlı olabilir.Pirizleri,yenisi ile değiştirmeyi düşünmek de çözüm olabilir.
 
İyi bir elektrikci bulun ve tesisati, prizleri kontrol ettirin.Banyodaki prizlerde notr toprak yer degismis olabilir.kontrol edilmeli.
 
Makinede gövdeye kaçak olabilir. Diğer odadaki prizde topraklama olduğundan eminmisiniz.
BASİT BİR DENEY : Banyodaki prizin topraklama bağlantısını sökün ve makineyi çalıştırmayı deneyin eğer atmıyorsa sorun makinededir.
NOT: Bunu yaparken makine gövdesine dokunmayın (tehlikeli olabilir). Ayrıca Makinenin bulunduğu zeminin ıslak olmamasına dikkat ediniz ki; Kaçak akım o yolla kaçmasın :)
 
Cevaplar için teşekkür ederim dostlar. Ancak bugun makineyi sorunlu prizde çalıştırabildim ama sadece yarım saat çalıştı sonra yine role attı. Diğer sorunlu prizde şu an yıkama devam ediyo ama oda roleyi attırır birazdan. Evde hiç tadilat yapılmadı arızadan önce. O yüzden kabloların ters bağlanma ihtimali yok.
 
çamaşır makinesinde 3-5 mA kaçak olabiliyor. banyo gibi nemli bir ortamda bunun fazla olması normal. hele kaçak akım rölesi çin malı ise 15 mA seviyelerinde açma yapaması normal olan sisteminizi anormaol hale getirmeye yetecektir. prizi ve prize uygun fişi değiştirmek. etanj tip alıp sıkı sıkıya girecek şekilde ve sürekli takılı kalacak şekilde tutmak. sorunu çözebilir.
 
Kaliteli bir KAKR ile değiştirin. Muhtemelen sorun hallolacak.
 
Merhaba

Elektrikçi getir .
Top. prizlerin enerjisi bağlı buatları bulsun , Buattan top prizlerin bağlantılarını kesip , ( bu top prizleri iptal şimdilik )
Deneme amaçlı , yerine dışarıdan aynı şekilde hat çekip ( yeni boru içine çekilmiş gibi ) sorun yoksa
klavuz yardımı ile içeriye alır .
Sorun :
buat top priz arası sürtünmeden ( soyulma ) ve nemden dolayı toprak nört arası sorunu olabilir .

Kolay Gelsin .
 
Elektrikçi değilseniz çözüm üretmeye çalışmayın ; elektrik sorunları bilmeyen kişiler tarafından deneme yanılma yoluyla çözülebilecek bir disiplin değildir. Ayrıca koruma devresini iptal ederek sorun bulmaya çalışmak hiç bir teknik elemana yakışmaz. Yok eğer teknik eleman iseniz şu kapsamlı yazının bir kısmında kaçak akım rölesi açması arızalarında neler yapılacağına dair kapsamlı çözümler anlatılmış ; okuyun anlamaya çalışın . Burada çalışan tesisat veya cihazlarda kaçak akım rölesinin açmaması için en az 7 kohm baz değerinin olması gerektiği izah edilmiş . Bunun bulunması ise şöyle olur ; ortalama olarak R= 220/0,03 = 7300 ohm yapar .
http://www.etmd.org.tr/etmd-arsiv-sayfasi/rcd-reziduel-akim-koruma-cihazlari/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst