Köpek kovucu

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Merhaba arkadaşlar Köpek korkum Yüzünden bahçe evimizden dışarı fazla açılamıyorum . Ekli devreyi Yaptım belki işe yarar diye , ama maalesef önüme ilk gelen kediye 50 cm yaklaştırdığım halde kedi yavşamaya devam etti .Nerede hata yapmış olabilirim ? Bir de ben deneyecek köpek kedi olmadan çalıştığını nasıl ölçebilirim bunun? Mesela bahçe evimde bir fare kovucu var . Onunda sesini duymadığım halde iPhone telefonundaki ses Şiddeti ölçen proğram sesi algılıyor ve dB cinsinden şiddetini veriyordu
Teşekkürler

ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1477161274.209947.jpg
 
Bu tür devrelerin evet köpekleri rahatsız ettiğini biliyorum. Kimi köpekler bu sese tepkiyi uzaklaşarak verebilir ama bazıları sinirlenip üzerinize de gelebilir. Bende köpek kovucunun hazır olanlarından vardı ama işe yaradığını görmedim.

2000 li yıllarda kendim yapmak için biraz uğraştım. Bir yerde nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama bir metal kutu içerisine 10 kadar bozuk para koyup çalkaladığınızda çıkan ses köpekleri çok rahatsız edip uzaklaştırdığını okudum. Bizzat denedim evet rahatsız ediyor ama maalesef uzaklaştırmıyor. Sinirlendiriyor.

Başka deneyimi olupta evet başardım diyeni de duymadım. Benim deneyimlerim bunlar.

Kolay gelsin. Saygılar.
 
Merhaba. Benim deneyimlerim çok daha farklı. Bakın,biz aslında kedilere,köpeklere sevgiyle veya çok şefkatlı yaklaştığımızı düşündüğünüz anlarda onlar sizden aniden, büyük panikle uzaklaşabilirler veya tam tersi de yine olabilir. İnsan bazen hiç farkında olamadığı, bu yolla yayınladığı beyin sinyalleri (Beynimizde sürekli nöronlarla ilgili elektrik akımları veya sinyalleri anlık olarak da oluştuğu ve bunun farklı çıkışı da doğrudan o anki ruh halimizle direk bağlantılı olabildiği için) ile bu hayvanları ya kendine çok yaklaştırıyor veya tam olarak kendinden uzaklaştırıyor.

Değişik hayvanların hayvan psikolojini ayrı ayrı tanımak veya o anki bizim psikolojimizle onların o anki psikolojisinin ayni (Senkron) frekansta olmalarını sağlayabilmek belki kısa ilişkileri çok daha olumlu yapabilir. Ama bunun için de sanırım bir zoolog,hayvan doktoru veya hayvan psikiyatristi olmak, onları tam anlayabilmek için bir avantaj olarak belki düşünülebilir.

Bir de şöyle bir söyleyiş vardır; örneğin siz köpekten hiç korkmadığınızı tam o anda düşünür ve beyin sinyallerini çok istemli olarak bu olumlu yönüyle çıkarmaya da çalışırsanız, o anda hayvanlar (Köpek veya kediler) bunu olumlu yönden algılıyor, çok korktuğunuzda veya kızdığınızda, aşırı bir stres halinde olduğunuzda,vb. yani sonuç olarak tüm ruh halinizi çok iyi analiz edip anlıyorlar ve buna göre oluşan bir tepkiyi böylece vermiş oluyorlar.

En küçük böceğinden, haşeratından tutun da en büyük dev olanlarına kadar bence bu böyledir. Çünkü bildiğimiz gibi 6. duyuları veya bizim duyamadığımız sesleri algılama sistemleri (Kulakları) bizden kat kat çok ileridedir.Haldun Bey,ben devrelerden ziyade kişisel ruh hali veya düşüncelerimizle, beyin dalgalarımızla elektronik devresiz olarak da bu çözülebilir diyorum, belki biraz farklı bir yanından düşünerek. (Kendi düşüncem olarak tabi) Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Eskiden köpeklerin bolca olduğu ve sokaklarda da bizi kovalayabildiği Trakya’daki bir taşra beldesinde, ailece sokağa güvenle çıkmak için elimize koca koca sopalarla dışarı çıkar ve gece sinemaya,komşulara oturmaya,vb.ancak böyle giderdik.Yıllar içinde köpeği,kedisi daha az olan büyük şehirlere doğru taşındığımızda ise bu korkuyu yavaş yavaş terk ettik,çevremizdekiler de bu taşradakiler kadar korkmuyor ve korkmayarak bu tehdide hiç aldırmayarak karşı koymuş da oluyorlardı. Yani ailecek bu değişik ortamlarda geçen bu zaman içinde bir evrim geçirmiş olduk,isteyerek veya isteğimiz dışında olarak veya bu işin iç yüzünü hiç de bilemeden.

Örneğin kadınların pek çoğu farelerden çok korktuklarını bir çığlık atıp bir sandalye üzerine çıkarak fiziki ve ruhi gösterileriyle de çok da belli ederler.Fareler de kadınların kendilerinden çok korkup ürktüğünü hissedip bu sandalyenin dibinden hiç ayrılmazlar,çizgi filmlerde veya sinema filmlerinde de olduğu gibi :) .Belki kadınların bazıları bu kadar fazla korkmuş da olmasaydı,bunu farelere belli de edebilselerdi,işte o zaman fareler de buna göre tepki verirlerdi hiç kuşkusuz,ben böyle düşünüyorum,farelerden korkan bazı kadınların lehine olarak olayı böyle de düşünüyorum.

Mel Gibson’ın polisiye-macera türü bir Amerikan filminde, Mel Gibson gangasterlerin evinde bekçilik yapan bir köpeği, kendi kafasını da ayni onun gibi sallayarak,ona kedi,köpek bisküvitini eliyle uzatıp özel bir dostluk kurmuş ve karşı tarafı bırakıp köpeğin kendi tarafına dönebilmesini de sağlamıştı,bu özel davranışıyla,belki bu filmi de seyretmişseniz.:) Yani hayvana davranış şekliniz,başkalarını korumakla görevli bir bekçi köpeğini bile istediğiniz duruma kolayca da getirebiliyor, yani bu yaklaşım şekli veya genel tavır, ifade edilen bu vücut dili,vb.tüm bu davranış şekilleri başlı başına olayı sizin tarafınıza veya tam tersine de çevirebiliyor.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Bizim mahalledeki komsunun kopeklerine gelde bunu anlat. O kopegi bulunduran yetistirenin amacida cok onemli.

Icimden gecen guzel sozleri o kopeklerin sahibine iletiyorum. ( not bizim mahalledeki kopeklerin sahibine ) ben ilk okuldayken bir gun mahallede okula gidiyorum lafta kopekleri tutuyorlar tam ben geciyorum kopekleri bilerek saldilar. Daha bacak kadar cocugum. Nereye kacicam ? Nasil kurtuldugumu hic sormayin. Sonra da sorarlar neden diye sirf bu adi pislikler yuzunden insan normal olamiyor.
 
Art niyetli kişilerin yönlendirmesi (insanları kötü işlere azmettiren asıl elebaşıların yaptığına çok benzer olarak) yoluyla olmuşsa bu,gerçekten çok yazıktır! Bu durumda da o insanlara söylenecek iyi bir lafım ne yazık ki kalmıyor.Size hasımlıkları (gizli) düşmanlıkları kesin varmış demek ki! Çünkü bir hayvanı bazı olumsuz komutlarla çok kötü yönlendirmek,verilen bu eğitimi sırf aleyhinize de kullanmak demektir,çok geçmişte kalmış olsa bile..Kolay gelsin.
 
Yazdıklarınız için Sağolun . Ama bu dediklerim çoban Köpekleri ve sizi uzaktan gördülermi sürüye gelen kurt sanıp Üzerinize bir gelişleri var , hafazanallah :)
 
bir adet desert eagle alın. çoban köpeğini değil ultrasonic sesle yanında anfiyle konser verseniz kaçmaz.
 
aslında köpeklerin karakterine göre değişiyor kaçıp kaçmayacakları :)
en garanti diye satılan amerikan malı profesyonel ve pahalı marka köpek
kovucunun sitesinde dahi %10 kaçmama ihtimali vermişler :)
bizzat kendim yaptım, bazı köpekleri kaçırırken diğer köpeğin sadece
kulaklarını dikmesine sebep oluyordu :) ayrıca, bir çoğu devrede de yazar,
istirahat halinde hayvanlara uygulamayın koşarak size yaklaşan köpeklerde
daha etkilidir diye.. :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst