jenerator yukunu azaltmak

düşük gerilim bobini koy
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
mustafa kardesim destan gibi yazmıssın saol varol kardesim.ben askeriyede calısıyorum. malum asker milleti yazıdan falan anlamaz bilirsin :)..diil kulakları cınlamak kafası kopacak olsa gene acar o kapagı bizim asker. hakkaten bi suru cozum var ama baya maliyetli cozumler. kablo cekmek daha mantıklı geldi bana ama henuz girişimde bulunmadım. en azından bi kısım yerlere kablo cekerek bide kontaktor koyarak olayı halletmeyi dusunuyorum. tahminim 2oo mt mesafe var 2x2.5 mm yvv iletkeni kullanırım heralde ya da tek kablo kullancam. notr zaten var orda.elimde kontaktor mevcut zaten. fazla bi maliyeti olmaz. bakalım artık bişeyler yapıcaz jeneratoru yakmaktansa bi cozum bulmak lazım. herkese tesekkur ederim. hakkınızı helal edin.
 
arkadaslar cevaplar için hepinize tesekkur ederim. darbe anahtarı fikri kafama baya yattı ama onun da sakıncalara oldugu bi aşikar.trakya bolgesinde yasıyorum buranın elektrikleri çok sık kesilip geliyor. bazan oyle oluyor ki jenerator otomatik devreye girmeden sebeke tekrar geliyor. yani bu durumda darbe anahtarı pek verimli calısmayabilir.bide ben soyle bişi dusundum.calıstırmak istemedigim makinayı (ornegin sanayi tip fırın) start stop butonu ile kontrol etmek. bu durumda elektirk kesilince tekrar start butonuna basmak gerekecek.ancak jenerator devreye girince elektrik geldi diye açmamaları için ne yapmalıyım onu cozemedim. neyse ilginizden dolayı tesekkur ediyorum.

jeneratör çalışırken görünür bir yerde kırmızı ışık bir uyarı,şebekede iken yeşil bir lamba takılabilir. kolay gelsin:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,265
Kullanıcılar
450,290
Son üye
Lowery

Yeni konular

Geri
Üst