Jeneratör gücü yeterli değilse??

Mürsel Y.

Üye
Katılım
3 Ağu 2015
Mesajlar
38
Puanları
1
Diyelim ki herhangi bir nedenden dolayı jeneratörün gücünü trafo gücü kadar büyük seçemiyoruz ve yüklerimizi jeneratörden beslenecekler ve devre dışı kalacaklar olmak üzere ikiye ayırdık. Bağlantı şeması nasıl olur? Mantıklı bir sistem nasıl kurulabiilir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hiçbir bilgi vermemişsiniz. Genel sorular sorarsanız insanlar cevap yazmaya üşenirler. Sorunuz net olursa cevap vermekte kolay olur. Rakamsal değerler olmadan cevap vermemiz zor olur.

Saygılar....
 
2 adet şalter arasında mekanik ve elektriki
kilit sistemi kurmak şartiyle,şalterlerden bir tanesinin girişine Şebeke,diğerinin girişine jeneratör çıkışını bağlamanız ve şalter çıkışlarını kendi arasında kısa devre ! yapıp,bu uçlardan çıkan kabloları kullanım panosuna bağlamanız gerekir.
 
Şöyle bir örnek verebilirim o halde. Diyelim ki sistemimizde 1600 kVA trafo var. Ama 800 kVA jeneratöre imkanımız yetiyor. Nasıl bir bağlama şeması olabilir? Çünkü 800 kVA jenerarörü sisteme tek başına bağlayamayız kaldırmayacağından.
 
Şalterler,3 kutuplu 1500 (set 1200 ) amp olmalı.Bağlantı şemalarını forumda bulabilir-
siniz.
 
Son düzenleme:
Şalterler 1200 A değerine set edilirse sistemden çekilebilecek toplam güç S = 1,73 x 400 x 1200 = 830,4 kVA olur ve sistem aşırı yüklenerek devre dışı kalır. Dolayısıyla sanırım yükleri ayırmak ve farklı baralardan beslemek uygun bir çözüm olabilir.
 
800 kvadan fazlası zaten trafodan besle-
niyor ! olacak.Trafo devre dışı kaldığında,
800 kvalık yük,jeneratör tarafından beslen-
meye devam edecek.Tek hat şeması çizerek
görebilirsiniz.
 
Hayır. Ben şebekenin olmadığı ve yükümüzün 800 kVA'dan daha fazla olduğu durumdan bahsediyorum.
 
Şöyle bir örnek verebilirim o halde. Diyelim ki sistemimizde 1600 kVA trafo var. Ama 800 kVA jeneratöre imkanımız yetiyor. Nasıl bir bağlama şeması olabilir? Çünkü 800 kVA jenerarörü sisteme tek başına bağlayamayız kaldırmayacağından.
O kadar yükü bölemezsiniz yada en azından yüklerin ne olduğunu belirtmeniz lazımdır. Bir makina vardır üzerinde 50 Tane motor bunun yarısını devre dışı bırakma şansınız olmaz. Ama diyelim 5 tane büyük makineniz var sadece iki tanesini çalıştırırsınız karşılar. Yoksa çok karışık o çalışsın bu çalışmasın işi.
Ben siz ilk sorduğunuzda 40-50 kVA birşey söyleyeceksiniz diye bekledim.

Saygılar....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,226
Mesajlar
915,948
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst