jeneratör şebeke transfer olayı

tahir18

Üye
Katılım
11 Şub 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
selamlar Şebeke ve jeneratör transfer olayı açıkça nasıl gerçekleşir mesela ilk önce gerlim kontrol rölesi şebekeyi kontrol eder varsa yoksa durum belirler daha sonra şeklinde açıklayıcı olarak anlatabilen arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
basitce şöyle
gerilim kontrol (faz koruma) rölesi gibi röleden gelen kontak bilgisine (sinyal bilgisine) göre
kontaktör veya şalterler yardımıyla şebeke vaya jeneratör üzerinden sistemi beslerler.(tabi kumanada devresi aküler üzerinden beslenirler elektrik gittiginde sistemin çalışabilmesi için)
forumlarda ararsan daha fazla bilgi bulabilirsin.
 
selamlar şebeke ve jeneratör transfer olayı açıkça nasıl gerçekleşir mesela ilk önce gerlim kontrol rölesi şebekeyi kontrol eder varsa yoksa durum belirler daha sonra şeklinde açıklayıcı olarak anlatabilen arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

1 Faz kontrol rolesi fazlardan biri ve üçünün olmadığını farkeder ,kontak verir.
2 (isteğe bağlı)zaman rolesi ayarlanan süre sonunda kontak verir.
3Faz rolesi veya isteğe göre zaman rolesinden gelen sinyal ile generatör kontaktörü çalıştırılır.Buradan alınan sinyal generatörün start noktasına taşınmalıdır
4şebeke geldiğinde faz rolesi şebeke kontaktörünü devreye alırken jeneratör kontaktörünü de devreden çıkarır.
5 İstenirse şebeke gelse dahi ayarlanan zaman sonra generatör kontaktörünün devreden çıkması ve şebeke kontaktörünün devreye alınması sağlanır.

Yukarıda basit bir devre anlatılmıştır.Kullanılması düşünülen markalara ,kontaktör veya şalterlere göre tasarım değişebilir.
Dikkat edilmesi gereken en önemli husus;mekanik kilit yoluyla kontaktör,motorlu şalterlerin donatılması gereğidir.(elektriksel kilitleme yapılmış olsa bile)
Şayet:
Transfer olayını enversör şalterle yapacaksanız tasarım değişmekle birlikte işlem basamakları aynı kalacak,mekanik kilit uygulamasına gerek kalmayacaktır
 
Jeneratör projelerinde,mekanik kilit istenilmektedir.Şalterlerin,motorlu şater ( elektriki kilit
uygulanmış bile olsa ) olması halinde,Bowden kablosu veya özel şalter kaidesi kullanılarak,
mekanik kilitli hale getirilmelidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst