hidrafor fiskiyeleri kaldırmıyor

Iki saat cevap yazdim.
Ortadan kayboldu bu telefon versiyonu sorunlu galiba.

Emme hattindaki su seviyesine dikkat.
Emme hattindaki boru oksitlenip delinmis olabilir.
Salmastradan daikada 6-10 damla dusmeli.
Giris cikis varsa filitreler temizlenmeli.
Ve en onemlisi hattin eskisi gibi oldugundan emin olun pompalar fiskiyelerle basa basa hesaplanmissa.
Yani
10m3 su gonderip herhangi bir sebeple hattinizda 10.1 m3 su bosaltabilecek kadar acik vana fiskiye delik varsa basinca giremezsiniz.

Ayrica pompa faninda asinma delinme krozyon olusmus olabilir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
pompa emdiği sudan daha düşük basması lazım öylemi Şahınturk
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hayır carbonlu yani mekanik salmastralar kacirmaz.
En azindan benim isletmede kacirani sizdirani gormedim.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Pompanin ürettiği basinc zamanla düştüyse fanda aşınma olmuştur, değişmesi gerekir. ani düştüyse (dün hiç problem yoktu bugun calışmıyor diyorsaniz) aklima ilk gelen panoda yildiz-üçgen baglantisini kontrol edin. üçgene geçmiyor olabilir.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
pompa 4 kw direk üçgen yol alıyor ve sanki promlemsiz çalışıyor birde 5 kademeli gibi sökünce anlaşılacak
 
Pompadan cikan sudan fazla su debisi bosaltacak kadar vana fiskiye patlak catlak varsa basinclandiramazsiniz.
Bu suna benzer bir lastik sisrmek istiyorsunuz lastikde bir igne deligi varsa sisirsiniz ancak geri iner.
Yada lastikde bir bicakla acilmis yarik var ne kadar hava uflerseniz ufleyin sisiremezsiniz.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
merhaba benım anladığım konu değıl ama bır arkadaşla beraber bır pompa soktuk sorun pompa su basmıyordu pompayı soktuğumuzde su basan fanların arası tamamen tıkalı değıldı ama fanların arasına sıkışmış çakıl taşları vardı onlarca taş tornavıda ucuyla tek tek temızledık su basmıyan motor sankı şahlanan at gıbı oldu arkadaş elektrıkçi pens ampermetreyle ölçüyor aşirı akimda çekmıyor motor ben bu durumda akim çeker duşuncesındeydım olayı gördükten sonra mantıklı geldı akim çekmemesı sızın pompadada böyle sorun olabılır
 
hidrofor pompayı bugün dağıtmaya başladık pompa kademeleri çok temiz çıktı mekanik salmastra kırık, pompa alt sarı yatak ve burç çok iyi durumda, dengeleme tankı 50 litrelik, mebran sağlam 3,5 bar olarak havasını tamamladık yarın tekrar havasını kontrol ederiz olay yavaş yavaş tesisattaki bir arızaya doğru gidiyor galiba hee bide bugun bir arkadaş hiç problem olmayabilir sadece hava yapmış olabilir dedi bakacaz...
 
Pompanin hava yapma olayi motor seviyesinden dusuk seviyeden su cekildigi durumlarda meydana gelir. Ornegin kuyu,artesyen borusu yerlere klepe ile boru indirilir maksimum 9 metreden su cekilir. Klepenin su kacirmasindan dolayi hava yapabilir fakat bu durumda pompa hic su basmaz. Yanlis hatirlamiyorsam bir miktar su veriyor lakin fiskiyeye yetecek kadar degildi sorununuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,244
Mesajlar
916,134
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst