Hem Kapasitif Hem Endüktif

Örnek verecek olursam, takip ettiğim bir 34,5/0,4 kV 1000 kVA lık trafoda 12,5 kVAR sabit kondansatör yeterli oluyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sabıt kapasıtenın buyuklugunden dolayı sıstem gece tuketımınde devreye on off seklınde hamleler yapar ve bu arada gecen sure kapasıtıf ve ınduktıf deger yazılmasına sebeb olur
sabıt kapasıtenı sıstemın ıhtıyacına gore belırle forumumuzda hesaplama yontemı mevcut

sonrada rolenızın gecıkme ayarlarını tekrar gozden gecır (Delly)
on =4 off =4 ctr= 10 yap
 
ayrıntılı cevaplarınız için öncelikle size teşekkür ederim.
şimdi sizin sorularınızı cevaplayacağım.trafomuz 1000 kva ve tam kapasite kullanamıyoruz çünkü o kadar fazla yükümüğz yok akım trafıolarımız 3 adet ve her barada birer tane daha önceden 1250 \ 5 a idi değiştirip 600\5 a yaptım yüklerimiz dediğim gibi 100 kw lık oportal vinç ve sürücüleri olduğundan bazen kompanzasyon görmüyor ve 160kw lık kompresör onun dışında elektrikli ısıtıcılar kaynak makinaları atık su pompası vs yükler var .
sisteme daha sonrasında 110 kw lık makşinalar ve 75 kw lık fan bağlanacak aam henüz gelmedi ve dediğim gibi cezadayız trafonun sabitlerini mi atırmalıyım acaba 17,5 kvar sabit var ancak bu seferde kapasitif yazacak ne yapacağımı bilemiyorum bu gün kontaktör ve sigortaları kontrol ettim sorun yok.ama kondansatör akımlarını ölçmedim.onu da ölçeceğim.
nasıl düzeltebilirim anlayamadım.

TEKNİK ÖĞRETMEN:Röle akım trafoları tüm yükü görecek barada olmalı. Eğer röle akım trafosundan önce başka yüklere akım gidiyorsa, o yükler kompanze edilemez.

BESLEME AG ODASINDAKİ BARALARDAN TAHMİNİMCE BÜTÜN MAKİNALARA ENERJİ DAĞITIR.
KURULU KOMPANZASYON ÜNİTENİZİN YERİ NERESİDİR BİLMİYORUM AMA
BU A.G. ODASINDAKİ BARALARDAN R-S-T +MP+TOPRAKLAMA
AL Kİ!
BÜTÜN YÜKLERİN KONTROLÜNÜ KOMPANZE RÖLEN ÇEKİLEN AKIMLARI HİSSETSİN DEMEKTEDİR.

:rolleyes:
 
Kardeş bu sorunun çözümü için sana entes RG3-12 CS Rolesi kullanmanı tavsiye ederim o rolede yapacagın programla bu sorunlarını kolayca çözersin kolay gelsin dileklerimle
 
hocam sen sabitten girmiyorsun cezaya bence kademeleri devreye alma bırakma zamanı çok kötü kademe devreye alma-bırakma zamanını 4 saniye yap ünite boşalma zamanınıda 8 saniye yap bırak hiç bir sorunun kalmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst