Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Rüzgar santrallerinde frekansı sabitlemek için çift beslemeli jeneratör kullanılıyor Ve kanatların sabit hızda olmasa da daha az devir farklarıyla dönmesi için kanatlar rüzgar hızına göre rüzgara karşı açı alıyor. Bu da tabiki kanatların gövdeye bağlandığı hub içerisindeki motorlarla sağlanıyor. Frekans sabitleme işinin kaba kısmı mekanik, ince kısmı ise elektronik olarak yapılıyor kısaca. Rüzgar türbini kanatları uçak kanatlarıyla aynı yapıda. Kanatlar üzerinde rüzgardan alınan verimi artırmak için özel tasarlanmış parçalar vardır. Wordex generator, gurney flaps gibi. Bu kısımlar rüzgarla beraber kanatların ince kızmında türbülans oluşturarak rüzgar verimini artırır. Tabiki bu kanatların tasarımını yapanlar uçakların kanatlarını tasarlayanlarla aynı kişiler ya da aynı bilgiye sahip insanlar. Kanatlar dakikada 27 ya da 28 devir le döner ve içeride dişli sistemiyle hızı arttırılır. Yine nacelle dediğimiz elektrik üretiminin yapıldığı ana kısmın olduğu yeri rüzgara karşı konumlandırmak için motorlar rüzgar sensörlerinden alınan bilgiye göre nacelle' i konumlandırır. Büyük türbinlerde kanatların hızlı dönmemesi elbetteki büyüklüğünden dolayıdır. Kanatlar büyük ve ağırdır, rüzgara karşı koyma gücü de o kadar büyüktür ki çok büyük güç üretir. Küçük rüzgar santrallerinde böyle bir mekanik sistem söz konusu olamaz. Kanatlar çok hızlı dönmek durumundadır. Bir de kanatlarda denge çok önemli, dengesiz olursa iyi dönmez ve mekanik aksamda bozulmalara yol açar. Elimde şu anda rüzgar türbini kanadı teknik çizimi yok bulursam buraya eklerim. Hepinize kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şefim eline sağlık başlayacağım inş.kriz de var maddi problem ancak yinede başlayacağım takıldığım yerde tekrar bilgine başvururum inş.Bi sorum size unutmadan akü olarak nasıl bir kapasite tavsiye dersiniz..

Şefim emeğine sağlık öncelikle verim nasıl sanırım uygulamasını yaptınız.ayrıca akü olayı için ne önerirsiniz.Birde akü dolduğunda sistemi oto kesen bir devreniz varmı.akü sürekli şarj halindemi olacak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın alemicihan arkadaşım !
Akü kapasitesini şöyle bulabiliriz. Akü kapasitesinin % 10' u kadar güçte akım vermeliyiz. Bu da şu demektir;
70 Ah bir aküye 7 a. vererek 10 saatte doldurmalıyız. Öncelikle türbini yapıp, ne kadar akım alabiliyoruz onu görmek lazım. Aldığımız akımın 10 katı güçte akü kullanabiliriz.

Akü dolduğunda otomatik olarak devreyi kesen sistemler var. Ben henüz o aşamaya gelmediğim için yapmadım. Net'ten indirdiğim bazı akü şarj devreleri var elimde. İhtiyacınız olduğunda verebilirim. Önce birşeyler yapmaya çalışın, hele bir başlayın devamı gelir.
Ne demiş atalarımız ; bir işe başlamak işi yarı etmektir. Hayırlısıyla bir başlayın ne kadar zevkli olduğunu göreceksiniz.
 
teşekkür ederim yardımlarınıza haklısınız birde bitirdiğiniz türbinin resimleri mevcutmu elinizde bitmiş şeklini merak ettim..
 
konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz yardımlaşalım yardımlaşalım diye.bir soru sordum ,bir kişi çıkıp cevap vermedi.bu mu sizin yardımseverliğiniz alın hayırını görün bildiklerinizin.iyi saklayında eksilmesin
 
ARKADAŞLAR HEPİNİZS SAYGILAR SEVGİLER.burda yeniyim bilgi ve belgelerinizi ve değerli fikirlerinizi bemimle payaşacağınız için şimdiden teşekkür ediyorum.İşin ehline müracaat edeyim dedim.
Elimde 12 V 2500 W lık bir invertör var Öyle suyla rüzgarla uğraşmak istemiyorum.Ben az enerji ile çok enerji elde etmek istiyorum.12-24 V luk bir motor yada 220 V 50-60 W lık bir motor, araç altarnatörü, akü ve invertör daha sonra 800-1200-1600 W lık bir ısıtıcı kullanmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Arkadaşım tamam haklısın yukardan aşagı okumadan sana yazıyorum 1. Türbün yapalım diyorsun ya yapalım ama nerde nereye kiminle hangi parayla bunlardan bahsetmiyorsun bukonuyu cöz gerisi halledilir
 
Alternatör konusunu çözsek, gerisi kolay :)) Hani, eskiden bir Milli Eğitim Bakanı demiş ya; Okullar olmasa milli eğitimi ne güzel idare ederim diye ;)
 
hocam ben size nasıl ulaşabilirim bu konuda tez aldım ve mekanik kısımda zorlandım. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. bana telefonunuzu verirseniz sizi aramak istiyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,548
Mesajlar
918,452
Kullanıcılar
450,545
Son üye
space1356

Yeni konular

Geri
Üst