arkadaşlar merhaba
bu yeni çıkan yuzde 5 ile yuzde 20 oranında tasaruf sağlayan cihzlar ne derecede sağlıklı ve karlı bilgisi olan varmı

Evlerde kullanım için üretilmiş energy saver adı altında bahsettiğin ürünlerin alayı palavra alayı milleti dolandırma başka hiç bir şey değil. Bildiğimiz kondansatörle milleti kandırıyorlar.Evlerimizdeki sayaçlar aktif sayaçlar arkadaşlar uyanık olalım. Bilgisi olmayan vatandaşlarımızı da bu konuda uyaralım!
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bilgiler çok net ve değerli, bu tip küçük tüketimlere dikkat, hepsi bir araya gelip buyuk tüketimler oluşturuyor, bilgi paylaşımı için tesekkürler.
 
mesut arkadaşımıza teşekkür ederiz. hepimizin az yada çok bildiği gerçekleri tekrar hatırlattı.
 
Bunu herkes çevresiyle paylaşmalı
 
çok doğru bir tespit
emeğine sağlık
enerji sektöründe çalışan biri olarak üretimin ne kadar zor olduğunu bildiğimden bu tür kayıplar çok can yakıyor. bütçemize olduğu kadar devletimize de zararı çok fazla
 
Yeni cihazlarda mekanik anahtar yerine,trafo çıkışındaki elektronik devreye koymalarının bi sebebide kullanıcının can güvenliği açısından yaptıklarını düşünüyorum.Mekanik anahtarlarda kullanıcı trafo gerilimini keseceği için, (220V) ıslak elle falan teması halinde büyük risk taşıyor.kendi evimde mutfağın lamba anahtarı eller yaş olunca ısırıyor.:) kaçak akım falanda işe yaramıyo çin malı olduğu için olsa gerek.siemens'i denicem.
 
Bende gizli elektrik tüketimi ile ilgili bir örnek vermek istiyorum.Şirketimizde bir kaç değişik Lcd monitör var.Bunlar açma/kapama düğmelerinden kapalı olmalarına rağmen, çok sessiz bir ortamda kulak dayarsanız Ekranların içindeki bobinlerden çalışma sesi duyabiliyorsunuz.Bu da demek oluyor ki fişten çekmeyene kadar düğme kapalı olmasına rağmen çok düşük sarfiyata da olsa bir enerji tüketimi ekranda devam etmekte.

Bazı bilgisayarlarımızda da kapalı olmasına rağmen ethernet ve modem gibi bazı donanımları açık tutuyor.Bu da genelde pc ilk alındığında bios ayarı enable olarak yapılmış wake up lan ve wake up modem seçeneğinden dolayı.Ufak bir ölçüm yaptım Ac olarak birkaç mA lik bir tüketim yaptığını farkettim.Hemen biostan bu donanımları güç ayarlarını değiştirdim.
 
Son düzenleme:
Bir örnekte ben eklemek isterim. Mesela dizüstü bilgisayarlarda ve batarya ile çalışan elektronik cihazlar da her ne kadar cihazımız kapalı bile olsa batarya tüketimi devam etmektedir. Cihazın içinde bulunan yarıiletken elemanların özeliğinden dolayı cihaz kapalı bile olsa bir enerji tüketimi olmaktadır. Ha belki çok az olabilir. Ama yine de hiç harcanmaması daha iyi. Bunu da kullanmadığımız elektronik cihazımızın (özellikle laptoplar) bataryasını çıkararak engelleyebiliriz...
Enerji tasarrufunun önemli olduğu şu dönemlerde belki de daha dikkatli olursak bir nebze olsun enerji israfının önüne geçmiş oluruz.
Yazıyı ekeleyen Mesut arkadasımıza teşekkürler.....
 
arkadaşlar benim de bu konuyla ilgili bir sorum olacak.benim evdeki bütün fişleri çektim ve çalışan hiçbir malzeme olmadığı halde.elektrik sayacının azda olsa döndüğünü gördüm.ayedaştan geldiler ama birşey bulamadılar.sizce ne olabilir.
 
tesisatta kaçak akım rölesi varmı birde sigortaları indirdiğinizde dönüyormu bir bakın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,741
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst