Evinde bütün metal kısımlar daki statik elektrik sorunu

Merhaba.Bu evdeki nem oranını (En az % 40 olsun ) biraz daha artırın.Statik elektrik var olması için çok kuru havayı sever çünkü.Az sayıdaki eşyanız büyük olasılıkla antistatik malzemeden olmadığı için sürtünme ile sürekli statik elektrik üretmiş,bu da fiziksel temaslarla üzerinizdeki giysilerden,vücudunuzdan tüm bu madeni eşyalara dokununca (yalnız sizin olsa kişiye özel stres durumudur direk derdim,ancak diğer ziyaretçi arkadaşlarınızda da ayni durum oluştuğu için vücudun ürettiği özel statik elektriği es geçmek istiyorum) elektrik boşalması (Kıvılcım) bu yolla görülmüş de olabilir.

Yeni taşındığınız ve sınırlı eşyanız olan bu evdeki statik elektrik ya nem oranını,örneğin hava nemlendirici cihazlarla artırmakla veya antistatik malzeme (metal iç baralı özel halılar, halıfleksler,özel antistatik halılar,antistatik örtüler,antistatik eldivenler,vb.) kullanmakla azaltılabilir,gerçekten sorununuz bu yolla oluşan bir statik elektrikten de kaynaklanıyorsa,toprak hattından gelen herhangi bir statik elektrik kaçağıyla (Diğer incelemeler bu yönde çok olumlu neticelenirse) ilgili değildir diyebilirsiniz.Tüm araştırmaların sonucunu bize tam bildirirseniz bu sonuca göre bir beyin fırtınası veya daha değişik,çözüm üretecek fikirler böylece üretilebilir.Kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hava nemlendirici cihazların diğer elektronik (lcd, laptop vb. hassas elektronikler) cihazlara zararı yok mu, kitapçıkta bu konuda bir bilgi yer alıyor mu, ne kadar mesafede tutulmalı?
 
Diğer hassas cihazların çok yakınında olursa diğer elektronik cihazlarla da bir girişim yapmasına benzer olarak elbette ki bir zararı vardır,sn.Bülent Ustam.Ancak elimde ne yazık ki hava nemlendirici cihaz (Piezo elektrikle çalışıp suyu buharlaştıranı) tek olarak yok şu anda.Yoksa hemen kitabını açıp oradan size söylerdim.Bende olanı yalnızca bir hava soğutucusu (Nemlendirme+soğutmayı birlikte yapan) portatif klimam var, şu anda.Şimdiye kadar şeklini beğenip de satın alabildiğim de ne yazık ki hiç çıkmadı,sn.by lent.Bir tanesi üzerinden forumumuzdan Ümit (Sn.elektofizikçi) tam bir dağıtım yapmıştı,kendi iç yapısını tam olarak bizlere gösterebilmek için,çok iyi hatırlarsanız.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
olay tamamen statik elektrik sorunu evlerin elektrik tesisatıyla ilgisi yok bu insan anatomisinden kaynaklı...
 
kontrol kalemiyle çarpıldığınız yere bir kişi kontrol kalemiyle tutsun diğer kişide daire sigortalarını tek tek kapatsın fazın kesildiğini görürseniz o daireyi incelemeye alın topraklamayı çeşme borusundan almış olabilirler. yaşanmış bir olay
 
banyoda ki musluk bataryasından prizde ki toprak hattına bağlayabilirim. dediğiniz gibi bir de öyle deneyeyim. teşekkür ederim.
öyle bir bağlantı yapmanı tavsiye etmem iyi bir elektrikçi çağırın topraklama kontrolü ve tesisatı kontrol ettirin derim.
 
sene olmuş 2017 su boruları pvc olmuş olabilir de olmaya bilir de ama hala topraklama için su tesisatına güvenen varsa bir zahmet dairesinin giriş sigortasını indirsin hatta elektrik dağıtım şirketini arayıp aboneliğni iptal ettirsin...
pvc boru içinde su varken suyun sertliği yüksekse çarpılmaya neden olabilir...
 
Bir çözüm çıktı mı acaba bilgilendirir misiniz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst