entes rg3-12c sorunu

onebadboy

Üye
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
arkadaşlar alarm kodu olarak error13 ve 14 var. Ayrıca alarm ledi olarak aşırı kompanzasyon var nasıl çözecem. vede 1 adet trifaze 1kvar kondansatör akmıştı değiştim yerine yenisini taktıktan sonra panoda bi cızırtı olmaya başladı. yardımlarınızı bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
evet oto set-up yaptım ancak kademeleri 1,67kvarlık kapasiteyi 0,7kvar olarak görüyor. Şuan için reaktif cezada değiliz ama alarmın olmasıda canımı sıkıyor. kondansatörlerin ömrümü doldu acaba?
 
0,7 gözüken kondansatörde akım kontrolu yaptınızmı ?
 
Kondansatör devrede iken,akım ölçmeniz gerekiyor.380 voltta,kapasite değerinin 1,5 katı
akım çekiyor olması gerekir.Çekmesi gereken değerden % 10 aşağıda ise yenilemenizde ya-
rar var.
 
Bahsettiğiniz marka ve model röle için aşırı kompanzasyon ledinin yanması ,başka değişle aşırı endüktif ya da aşırı kapasitif değer alarmı veriyor olması , rölenin çalışmasını kesinlikle etkilemez.
Bu alarm,şunun için hazırlanmıştır; sizin rölede kendi belirlediğiniz(şu anda fabrika yarı ne ise odur) bir reaktif/aktif oranı vardır.Röle ,sizin bu oranı(yani belirlediğiniz ceza sınırı oranını) geçtiğinizi düşünüyorsa(biz o marka röle kullanmıştık ve sayaçla uyumlu çalışmıyordu) o alarm,sizi bilgilendirmek için verilir.
Eğer bundan çok rahatsız oluyorsanız,cihazın ayarlarından bu oranı yükseltebilirsiniz.
Cihazınızı ayarlamak için ,kullanma klavuzuna bakabilirsiniz.Eğer elinizde yoksa,bu linkten indirebilirsiniz.


https://www.kontrolkalemi.com/forum/roleler/13975-reaktif-guc-kontrol-roleleri.html
 
Menüden alarmları resetle, düzelecektir.
 
kondansatör akımını varsa pense ampermetre ile ölçebilirsin bende iki adet kompanzasyon panosu var o hatalar uyarı amaçlı kapasitif veya reaktif normalse sorun yok. Panodan gelen cızırtıda bazı kondansatörler yapar. Kullandığın kablo ince olabilir.Sonuçta yüksek akım çekiyorlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst