Entes rg3-12 c röle ayarı

Katılım
22 Tem 2014
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
49
Sayın ustalar sayenizde öğrenicem bu işi sanırım. 16 Kw kurulu gücü olan bir işletmeye elimizde bulunan bir kompanzasyon panosunu taktım. entes 12c röle var. 50/5 akım trafosu var. sadece ilk kademeye trifaze2,5 kvarlık kondansatör ekledim . Panoda rölenin 9 kademesi kullanılmıs . ilk kademe trifaze 2,5 sonrası monofaze 0,5-1-1-1,5-1,5-1,5-2,5-2,5 kvarlık kondansatörler var. Saati okudugumda panoyu devreye almadan %35 reaktif yazıyordu. Panoyu devreye alınca 12 saatlik okuma da %2 reaktif %1 kapasitif görünüyor. Fakat sorun şu setup yaptırdıgımda sadece ilk 2 kademeyi tarıyor ve 1 ve 2 . kademeyi alıyor devreye. Ve hiç kademe alıp çıkartmıyor. Ayrıca röle uzerinde ki degerler L1 0.980 L2 0.870 L3 260 olarak surekli değişiyor. Buna ragmen reaktif %2 . röle uzerinde ki degerlerin 1000 olması için ne yapmam gerekiyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1- Rölenin kademeleri doğru algılayıp algılamadığına bakın, tüm kademeler doğru algılanmamışsa kademe güçlerini manuel olarak girin.
2- Her faza aynı kondansatör gücünden 1 adet gelecek şekilde kademeler belirlenmelidir. Yani R fazına 1kvar, S fazına 1kvar, T fazına 1,5kVAr dağılımı doğru değildir.Sadece bir faza 0,5kVar doğru değildir.

Bu iki maddeye dikkat ederseniz problem yaşamazsınız.
 
Anladım üstad. Bir de şu var manuel girmek istedim. Off taydı 7 kademe . sadece 1 ve 2. kademe on du. ben hepsini manuel tanıttım. Bu sefer reaktif uctu. Ben de tekrar kademeleri off yaptım şu an sadece 1 ve 2 kademe devrede ama reaktif deger dediğim gibi %2 .
 
Ayarları hatalı yapıyorsunuz demek ki. Tek fazlı kondansatörleri tanıtırken hangi faza bağlı ise o simgeyi işaretlemeniz gerekir. üstte r , s , t harfleri vardır. Diğer ayarlarıda gözden geçirin.
 
R,s,t fazları belli değil . Bu sekilde bıraksam bi zararı olur mu ? Duzeltmeye calıstım reaktife girdi anında. Röle uzerinden fazların yerini değiştirdim değişen bişey olmadı.
 
R,s,t fazları belli değil . Bu sekilde bıraksam bi zararı olur mu ? Duzeltmeye calıstım reaktife girdi anında. Röle uzerinden fazların yerini değiştirdim değişen bişey olmadı.

Belli değil diye birşey yok siz baraları kafanıza göre kodlayıp manuel girerken o kodlara göre set edeceksiniz. Otomatik tanıtma yapacaksanız sistemde yük olmalı ve yük sabit olmalı. Daha sonra maneulden girip doğruluğunu kontrol edersiniz. Sadece 2 kademeyi tanıtmakla bu iş olmaz, sıkıntı yaşarsınız.
 
Peki ustadım. Yarın dediklerinizi uygulayacagım. Sayenizde hataları duzeltiyorum. YaşlıUzman Fan clup :)
 
Kompanzasyon ilk kurulumda sabır ve dikkat ister treni birkez raya soktuğunuzda da problem kalmaz o yolda ilerler.
 
Bulundugum yer dısardan malzeme almıyor elde ne varsa onu kullanıyoruz çıkma röleler çıkma kondansatörler vsvs oldugu kadar diyoruz. Ama sizin gibi ustalar sayesinde olmazı oldurmaya yaklaşıyoruz.Sağolun .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,217
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst