Entes RG3 12C Serisi Röle Şifre Sorunu

moner69

Üye
Katılım
30 Mar 2006
Mesajlar
377
Puanları
16
Yaş
55
Arkadaşlar işletmenin birinde kompanzasyon sorunu var , ancak daha önce bakımı yapan eleman roleye şifre girmiş. Şimdi bu kişi piiyasada yok ve bu işletme reaktif bedel ödüyor. Entes rolelerindeki şifreyi sıfırlamak için roleyi Entes'e gondermek gerekiyormuş. Bu konuda farklı bir çözüm tavsiyesi olan var mıdır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Entes'i arayınız telefon desteği isteyiniz. Sırf şifre için cihazın sökülmesi meselesi biraz kabahatli bir durum!
 
Bende sizinle aynı görüşteyim ama Entes işte, illa farklı olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Telefonla aradım röleyi kargoyla göndermemi tavsiye ettiler. Bende onlara çok teşekkür ettim, yardımlarından dolayı. Bir şifre için, bir gün işi gücü bırakıp roleyi gönderip, entesin tekrar lütfedip de geri göndermesini ve geri geldikten sonrada tekrar işi gücü bırakıp, işletmeye gidip de roleyi yerine takarak sorunu çozmek zorunda bırakılıyoruz.
 
Şifre kırma işleminin telefonla tarif edilebilinecek kadar basit olmasını beklemek doğru olmaz. Şifre kırma işi bu kadar basit dahi olsa ben firma yetkilisi olsam bu bilgiyi müşterime vermem(bilginin yayılıp kötü amaçlı kullanılmaması için). Yalnız işlemin çabuk yapılması gerektiğinden firmanın gelip sorunu yerinde çözmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
 
elektropan, reaktif rölenin şifresini haberleşme sistemi üzerinden değiştirebilmektedir. Bu bir seçenektir. Kötü niyetli birisini tesise almazlar sanırım, firma içinden kötü niyetli birisi de olur mu bilmiyorum!
 
Böyle yapıp sonra piyasadan kaybolanların allah belasını versin
bence yeni bir röle alın,eski röleyi de entese yollayın..entes sorunu hallettiğinde de yeni röleyi söküp yedek olarak bırakabılırsınız.
 
Mutlaka "MASTER" şifesi vardır... Ama vermek istemezler...

Ben olsam çoktan yenisini takmıştım...
Kargo maliyeti + işçilik ve yol maliyeti + en az bir günlük kompanzasyon kapanması + Entes'e ödenecek reset ücreti...
Kaç paraya çıktı ? Yenisi kaç para ???
Değmez...
 
Son düzenleme:
Tabii ki kompanzasyon işi yapıyorsanız mutlaka yedeğiniz olmalıdır. Arkadaşlara katılıyorum. Yedeğini takarsınız, arızalı veya sorunu olan röle yerine gelene kadar...
 
ilgili firmanın ürünlerini kesinlikle kullanmamaya çalışıyorum. reaktif oranları değişinceye kadar Prophi kullandım. bir defa cihaz kilitlendi Gece Siemense mesaj attım Ertesi sabah saat 10 civarında arayıp 4 haneli şifreyi verdiler. ve cihazı resetleyip yeniden ayarladım.
Eğer yukarıda yazılanlara bakarsanız Elektropanda şifreyi telefonla vermiyor. Entes iyice Büyüdüğü için müşteriye ihtiyacım yok gibi düşünüyor.
 
elektropan reaktif rölenin standart şifresi 49'dur. Dilerseniz haerleşme sistemi üzerinden değiştirebilirseniz. şifreyi unutmanız halinde de elektropan size şifreyi verir. Haberleşme sistemini söktüyseniz eğer yine çaresi vardır. Naçar hiçbir şey yoktur, ölüm hariç.

Her firmanın kendine göre bir bakış açısı vardır. Entes firması cihazın sökülüp tarafına yollanmasını istiyorsa haklıdır. Her firmanın kendine göre çalışma kritirleri vardır.

Kompanzasyon işi yapan her firma veya şirket yanında mutlaka yedek bulundurmak zorunludur. Tak yedeği, gönder cihazı gelinceye kadar. Yoksa sınıfta kalırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,918
Kullanıcılar
450,012
Son üye
erenc348

Yeni konular

Geri
Üst