endüktif reaktif ve kapasitif hakkında

srkz

Üye
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar başımda ilginç bir olay var. 30 kv.bir dalgıç motorum var.15 kwr.kondansatörle kondanse etmeme rahmen sayaç hem reaktif hem kapasitif cezada gidiyor.yani reaktif değerin oranı %18.5 lerde kapasitif sayaç %16.65 lerde.nasıl oluyorda mem reaktif sayaç yazıyor,hem kapasitif sayaç yazıyor.cevaplarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
trifaze dengeli yük...kondansatörler motor çalıştığı zaman devreye girecek şekilde ayarlıdır sanırım...panoyla ilgili daha detaylı bilgi verirseniz bi fikir yürütebiliriz..
ayrıca sayacınız ne marka..(su kuyusumu bahsedilen yer )
 
ewet arkadaşım trifaze dengeli güç.motor derin kuyudan su çeken bir dalgıç.kondansatörler direkt bağlı.motor çalıştığında direkt devreye girer.yıldız üçgen çalışan bir sistem.kondansatörü devreye alan bir kontaktör yok.yıldızın kontaktörden direk bağlanmış.60 a.güç cekiyor.fazlar arası dengeli.trofo ile kuyu panosu arası 450 metre yer altı koblosuyla besleniyor.başka istediğin bilgi varmı.?
 
şebekedeki diğer yükler etkilidir bence.o sayaçtan beslenen,dalgıç pompa hariç başka şeyler yok mu?
 
mrb konpanzasyon hakkında konuşmak istiyordum
 
bir sorunuz varsa,önce forumda arama yaparak,sorunuzun cevabı olup olmadığına bakmalısınız.Cevap bulamazsanız ilgili konunun altına ya da yeni bir konu açarak sorunuzu sorabilirsiniz.Genel bir bilgi almak isterseniz oldukça fazla döküman forumda var.Kolay gelsin
 
arkadaşım senin motorun münferit kompanzasyon yapılmış sanırım.hesaplarıma görede kullanılan kondansatör yeterli.benim şüphelendiğim olay kondansatör değer yitirmiş olabilir buna bir baktınızmı iyice? çünkü münferit kompanzasyonda böyle olayların geç farkına varılıyor
 
kondansatör akımınızı ölçüp normal değerleri gördüyseniz endüktüf değerin bu kadar yüksek olmaması gerekir..söylediğiniz kondansatör gücü yeterli olacaktır sanırım.37 kw lık dalgıç için 25 kvar da oranlar endüktif oran %8 gibi falan çıkıyor bizim tesiste..kapasitifde yazmıyor..kablo mesafefeside 30 metre civarında.. sizin hat oldukça uzun..hiç bi işlem yapmadan elinizde yedek bir sayaç var ise diğerinin yanına bağlatıp 1-2 gün bi takip etme imkanınız varsa bi bakın derim..sayac markasını yazmamışsınız..onuda belirtirseniz.. kondansatör grubunuda ayrı bi kontaktör üzerinden , demerajdan belli süre sonra devreye girecek gibi ayarlayıp çektirirseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum...
 
tamam sedat kardeş.ben bi panoyu elden geçireyim gerekli değişiklikleri yapayım dağa sonra buraya yazacağım.ilgin için teşekkürler.iyi çalışmalar
 
2. sayaca gerek yok burda bence.Kondansatörü iptal edin 1 gün değer alın sadece indüktif yazmış ise sayaç ,kondansatörünüzde problem vardır.Yada pompanız her fazdan ayrı indüktif reaktif güç çekiyordur bu da çift taraflı yazmaya yol açar.En sağlıklı yöntem güç ölçen bir multimetre ile yükün ihtiyacı olan kondansatörün tespitidir.(pompa daha önce yandı ve sardırdıysanız sipir sayısından oluşan farktan dolayı her fazdan farklı güç çekilir.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,713
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst