En İyi Sigorta Üreticisi Hangisi?

Sigorta kullanımı ve tercihi bir nevi yoğurt yeme ile alakalı ata sözü gibidir.Kişiler ve firma özelliklerine göre farklılık arz edebilir.Linye,hat,motor koruma ile ilgili sigorta kullanıyorsanız durum yine pek değişmez.Ancak,tristörlü veya IGBT bir sistemi koruyacaksanız o zaman durum değişecektir.Fazla ayrıntıya girmeden ''UR'' serisi diye anılan hızlı sigortalar için hiç tartışmasız benim favorim ''Bussmann-Siba-Soccomec-Ferraz-Siemens'' markalardır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ben siemens ten yana oy kullandım ama sonra sizin yazdıklarınızı okudum bir kaçtane daha sigorta markası olduğunu öğrendim.Ben öğrencilik yıllarımda tesisat işlerinde filan çalışırdım yaz tatilinde ozamanlarda kalma bir bilgi en iyisi siemens idi ona istinaden oy kullandım.Diğer markaları hiç görmedim ama görüp değerlendirme şansım olsaydı en iyisi şu deme şansım olurdu.En iyi cevabı kullanan ustalar verecektir elbet.
 
tartışmasız siemens tabii ama son yıllarda legrang da çok kullanılıyor
 
Arkadaşlar hani piyasaya ilk çıkan ürünün markası zamanla adı olurya. Kağıt mendile selpak, tüpgaza aygaz,margarin yağına sana yağı deriz ya, bu siemens marka da onun gibi birşey oldu. Porselen kofre sigortalardan w. otomata geçişte ülkemizde en çok kullanılan sigorta siemens olduğu için adı en çok duyulan marka oldu. Modelini değiştirse de kalitesini pek değiştiremedi. Kablo sıkarken civata yanları kırılıyor. Fazla akım geçtiğinde kontakları yapışıp, kalıyor. Mecbur kalmadıkça kullanmam. Benim favorim merlin gerin' dir.
 
favori sigortam merlin gerin. (simens kullanıp atık fakat mandalı düşmemiş bir sigorta için 40 km yol tepip sigorta açmaktan herzaman iyidir.)
 
Arkadaslar oncelİkle bende oy kullandim ama gerceĞİ, sÖylemek gerkİrse
merlİn gerİn sİgortalari kalİtelİ her gİttİgİm sattİye de panonun İÇİnİ her aÇtiĞimda merlİn gercektrn de
kalİte
fakat sİemens de kÜcÜmsencek gİbİ deİİİ
 
Merhabalar
millipiyango aralık ayı hariç her ayın 9-19-29 da ve yılbaşılarında çekiliş yapılır. ay işlerinde yapılan çekilişlerde satışlar nerdeyse yok denecek kadar azdır. kimse sahte bilet basmakla uğraşmaz ama yılbaşında çok sayıda bilet müşterisi olduğundan nerdeyse her akşam tv lerde sahte bilet basıldığı ve yakalandığını görürüz.
Siemens ürünlerinin çok iyi bir pazarı bulunduğundan bir o kadarda sahte ürün pazarı vardır. özellikle sigorta ,kontaktör ve termiklerde bu ürünler o kadar ucuzki siemens ürünlerine yakın değerde fiyatta sattıkları için cok da iyi paralar kazanıyorlar. o zaman bu niyetteki satıcılar sahte ürünleri öncelikle satmaya çalışıyorlar. fiyat uygun olunca sahtesi ile orjinalı ayırt edilemeyecek renklerde yapıldığından alıyoruz. sonra bir tarafları kırılıyor veya sigorta atık ama mandalı kalkık faturayı siemense kesiyoruz.
Halbuki ben böyle bir olayla karşılaşmış olsaydım. o sigortayı siemense gönderirdim kontrol ettirirdim.

Burada sahte ürün olayında Türkiyedeki yasalara göre ceza verdirme şansıda yok. örneğin Termiğin bir kenarına TSE ibaresi veya ali veli gibi bir şey koyarlarsa farklılık olduğu için ceza verdiremiyorlar. Ama mali açıdan o ürünlerde Fatura olayı olmadığı için ürünleri maliye toplayıp ceza kesiyor ve bir kaç ay sonra iade ediyor. (Burada yanılma olabilir)
Siemens orjinal ürünlerle sahte ürünlerinin arasında 5 kata yakın fiyat var. Sahte ürünü satan arkadaş siemensin orjinal listesine göre iyi bir fiyata konuşunca kulanıcı almak zorunda kalıyor. hata olunca faturayı kesiyoruz siemense.
Bu sadece siemens için gecerli değil merlingerin firmasınında yakında sahteleri dolanmaya başlayacaktır. o zamanda keseriz faturayı telemekaniğe

Sahte ürün almaz ve kullanmazsak sahteciler ortada dolaşmaz ve bizde kimseye fatura kesmeyiz.
Tabii Siemens firmasıda çalışanlarıda faturayı kendilerine kestirmemek için orada masa başında oturmayacaklar. sahtecileri yakalatacaklar.
Burada konu kimseyi kırmak değil dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık
Saygılarımla
 
Saygıdeğer meslektaşım.
Elbette simensin kontaktör sürücü ve diğer malzemelerinde kalitesine herhangi bir sözümüz yok fakat sigorta konusunda yaklaşık olarak 15 yılını bu mesleğe vermiş biri olarak simensin mandal düşmeme probleminin yeni bir şey olmadığını sizde kabul edersiniz. Nasılki merlin gerin (telemekanik) soft starterlerin içinde bulunan tetikleme trafosunun şişip patlaması ve soft starterin kullanılamaz hale gelmesi (telemekanik firmasının problemden haberdar olması ve hala bişey yapmaması )gibi Simensinde sigortalarındaki bu problem hakkında kendisinin de haberdar olduğunu düşünüyorum. Sahtecilik konusuna gelince her markanın çin tayvan ve bilumum uzak doğu ülkelerinde ucuz maliyet için kurduğu fabrikalarda kaliteden bir noktada taviz vererek ürettiği malzemelerle sahteciliğe kendilerinin ön ayak oldukları yadsınamaz bir gerçek olduğunuda unutmayalım. saygılarımla kaliteli günler....
 
Ben yaklaşık 8 yıldır Schneider Electric ürünlerini kullanıyorum ve hiçbirisinde sorun yaşamadım desem yeridir. Siemens kırılan plastik, mandal düşmeme, fazla yer kaplama ve kopan vida sorunlarını halletmediği sürecede merlin gerin vazgeçilmezimdir. Yerli üretim dediğimiz ürün ise yerli değil çin malıdır sadece toplama işlemi burda yapılıyor. kontaktörleride telemecanique kopyası ve çin üretimidir. Kendileri ne zaman emsalsiz ve %100 yerli yaparlar o zaman bir deneriz kalitesini görürüz.
 
Arkadaşlar ben de oy verdim. Senelerdir güvenerek kullandığım Siemens otomatik sigortaları beni hiç mahçup etmedi. Gönül rahatlığı ile Siemens olarak oyumu kullandım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,386
Mesajlar
917,174
Kullanıcılar
450,272
Son üye
berkay31421

Yeni konular

Geri
Üst