ELEKTRONİK CİHAZLARIM YANDI

Merhabalar bir sorum olacak.

Bu yüksek voltaj zararları için bir koruma cihazı ayarladım. Cihaz daire ana hattına bağlanıyor ve bir voltaj ile akım üst değeri giriyorsunuz. ilk sorum ise, burada korunma amaçlı üst voltaj limiti kaç ayarlanmalıdır.

Bir sorumda şudur, cihazların ayarlanan üst limit voltajın da hattı kapatana kadar, voltaj cihazlara zarar verecek yüksekliğe doğru bir pik yapıp, yinede cihazları bozabilir mi? Burada ayarlanan üst değere geldiğinde hattı kesmesi için bir kapatma tepki hızı/süresi olmalı diye düşünüyorum. Böyle bir ölçü bilgi var mıdır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ayarladım derken siz mi yaptınız cihazı yoksa hazır bir cihaz mı..
Bu cihazın hattı elektronik olarak kapatması gerekir diye düşünüyorum.kontaktör kapatacaksa pik değeri gördüğü anda kapatma sinyali vermeli zaten kontaktör gecikmesi var.
Ama pik geçici ise ne olur bilemem.
En iyisi bir peryotdan uzun süren piki görüp elektronik olarak kapatmak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,405
Mesajlar
917,326
Kullanıcılar
450,308
Son üye
GOA POLYMER

Yeni konular

Geri
Üst