Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Seçme

slm elk-elok 3 sınıf öğrencisiyim. biyomedikal da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. aceba iş imkanları nasıl.yardımcı olursanız sevinirim. tşkler
 
arkadaşlar ben elektrik elektronik müh1 sınfım daha haliyle birinci sınıfta bölüm dersleri olmuyor malesef şimdiden bişeyler öğrenmek için plc otomasyon kursları var özimek tarafından düzenlenen ona katılıyorum yararlı olduğunu da düşünüyorum üst sınıfta okuyan arkadaşlara sorum acaba ne kadar yararlı olacak bu kurs bana öğrenebilir myim
 
bende kontrol ve otomasyon opsiyonu mezunuyum.. kesinlikle tavsiye etmiyorum..bu ülkede iş görecek opsiyon ELEKTRİK opsiyonudur.. türkiye yeni gelişmekte olan bir ülke ve otomasyon hala lüks bu ülke için..

bende şimdi 3 ders daha almayı düşünüyorum yaz okulundan imza yetkisi için.. SMM için bi de EMO var tabi..
 
bende bir elektronik mezunu (mühendis değilim ama, ön lisans) olaraktan elektrik üzerine derslerini al derim.
Ar - ge gibi bölümlerde bazen elektronik işi oluyor onada itü odtü gibi ünv.lerin ilk üçe giren öğrencileri kapıyorlar zaten...
 
Ben elektrik-elektronik mezunuyum. Yaşım 42. Çeşitli konularda çalıştım, her iki konuda da tecrübeliyim. Hiç karamsarlığa kapılma. Her iki konuda da iş çok. Hatta üniversitede seçmeli kolunun ne olduğunun hiç önemi yok. İş işte öğreniliyor, okulda değil. Okulda sadece genel bilgiler öğreniliyor. İş hayatına girince yolunu çizeceksin zaten. Kimse sana okulda seçmeli derslerin neydi diye sormayacak.
 
merhaba ben kocaeli üniversitesi elektrik mühendisliği öğrencisiyim.. benim merak ettiğim her elektrik-elektronik mühendisi bu bahsedilen seçmeli dersleri alırsa imza yetkisine sahip oluyır mu?. Ve merak ettiğim diğer bir konuda ben de kontrol sistemleri üzerine çalışmak istiyorum ve bunu yapma şansım nedir?
 
Merhaba Arkadaşlar. Ben s.demirel'de Elektronık. Ve Hab. Muh. 3. ogrencısıyım ımza yetkısı alma ıhtımalım var mı? 2006 gırıslıyım okuluma 2004 gırıslıler mı alıyor sadece ımza yetkısını. Bılgılendırırsenız sevınırım.
 
arkadaslar bende mekatronik mezunuyum yeni işe basladım sayılır.bransım geregi burda elektrik elekronik mekanik hidrolik pnomatik ve yazılım pano v.s. işlere bakıyorum mühendis arkadasşara sunu soyleyebilirimde iş işte ogreniliyor.su anda okuyosunuz size tavsiyem bi elektrikci bulun ve part olarak calısın hele bide fabrikadalrda arızalara gidebilirsiniz sizden iyisi yok. sizlere cok fayda saglıyacagını soyleyebilirim...brans olarakta benim aciz görüşüm elektrigi secin.soyle anlatayım ki kontrol secersenız otomasyoncu olarak iş yaparsınız fakat elektrik işlerinde imza yetkiniz olmaz. ama elektrik secerseniz hem elektrik hemde otomasyon işlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.herseyden onemlisi arkadaslar KİŞİSEL GELİŞİM...KENDİNİZİ GELİŞTİRİN BOŞ DURMAYIN...
 
Ben Yildiz Teknik elektrik muhendisligi mezunu bir arkadasiniz olarak kesinlikle elektrik yonunuzun gelistirmenizi oneriyorum.
Hele birde ingilizce egitimi cok iyi olmayan okullarda okuyorsaniz kesinlikle elektrik diyorum.
Ben yurtdisinda calisiyorum, elektrik muhendisligi pozisyonuna biz cok rahat girebiliyoruz, elektrik-elektronik muhendisligi mezunlarinin ise sadece ingilizcesi cok iyi olanlari tercih ediyorlar.
Sahada calisan elektrik-elektronik muhendisleri arkadaslarimiz basta biraz sknti cekiyorlar ama zamanla ogreniyorlar.
Bizim okulda da otomasyon dali var arkadaslarimn bir kismi otomasyonu secti ama donup dolastilar yine sahalara geri donduler :)
Saglicakla kalin...
 
selam ben elektrik-elektronik mühendisliğini bitirdim, eğer özel sektörde çalışacaksan aldığın derslere değilde yapabileceklerine bakarlar, ama elektrik bölümünde uzmanlaşman senin için daha hayırlı olacaktır, çünkü daha geniş iş alanı var, elektroniğide yaparsın sana kalmış hem bırakta onuda elektronik yada haberleşme okuyanlara bırak ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst