Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Seçme

ozanbaba

Üye
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
İyi günler;ben bir mühendis adayı olarak sizlerden yardım istemekteyim.son sınıftayım ve ders seçimi yapmam gerekiyor.Bölüm olarak kontrol seçmek istiyorum.Fakat ileride her ihtimale karşı imza yetkisi için gerekli 2 ders var onları da seçmek istiyorum.Bu ileride bir soruna yol açar mı?Ayrıca kontrol için hangi dersleri seçmem gerekmektedir?Yardım ederseniz gerçekten çoook sevineceğim.
 
kontrol bölümü seçmeli derslerini alırsın bir sene daha okuyarak yüksek gerilim ve enerji dağıtım sistemleri gibi dersleri alırsın.
 
Bu iki ders için bildiğim 3 üniversite var. Kocaeli,Fırat ve Sütçü imam. Bu dersleri tamamladıktan sonra birde EMO dan 1kv üstü sistemler için bir belge daha alman lazım.
 
arkadaşım bu ülkede sadece elektrik opsiyonu iş görüyor.ben elektronik ve haberleşme mühendisi olarak bunun farkına geçde olsa vardım.çok iyi araştır.sonra pişman olmaa.saygılarımla
 
ferdi_0785 ' Alıntı:
arkadaşım bu ülkede sadece elektrik opsiyonu iş görüyor.ben elektronik ve haberleşme mühendisi olarak bunun farkına geçde olsa vardım.çok iyi araştır.sonra pişman olmaa.saygılarımla

Sn. ferdi_0785'e sonuna kadar katılıyorum. Ben de aynı durumla karşı karşıyayım. İleriki yaşantınızda nerede yaşamak istediğinizi de hesaba katmalısınız. Ben Bursa'da oturuyorum ve elektronik alanında çalışan firmalar iki elin parmağını geçmiyor. Ama ben pişman değilim çünkü elbet bir gün bu değişecek. Kısacası şu an Bursa'da varsa yoksa elektrik olarak bakılıyor.. ( Bunların neden ayrıldığına da bir türlü mantık yürütemiyorum..)

Saygılar
 
tabiki ben bölüm seçerken çok düşündüm..benim aklıma takılan bölüm seçme olayı değil,sadece imza yetkisi veren dersleri alıp almamak.elektrik elbet bir noktada doyacak ve yakın zamanda da elektronik çok daha fazla gelişecek diye düşünmekteyim,ayrıca iletişime geçtiğim mühendislerden de bu yönde bilgi aldım.teşekkür ediyorum tam olarak istediğim cevapları alamasam da.iyi günler
 
ozanbaba ' Alıntı:
elektrik elbet bir noktada doyacak ve yakın zamanda da elektronik çok daha fazla gelişecek diye düşünmekteyim.

işte bu düşünce bu ülkede çok yanlış bende aynı şekilde düşünüp haraket ettim ama sonuçta elektriğe geçtim. ve anladığım birşey varsa oda elektrik mühendisliğinin bu ülkede asla yeri dolmayacağıdır. varsa yoksa 2 katlı proje çizer 1 aylık geçinirsin.
 
ne varsa elk mühendisliginde var
enerji obsiyonu derslerini al
kontrolü disardada ögrenebilirsin
zaten okulda nquist felan filan diyolar anlamiyosun
bari okudugunun bi anlami olsun
ama 2004 den sonra girisliysen imza yetkisini alamiyosun elk-elktronik mühendisligindeysen
1kv altı alabiliyosun sadece
onuda bi arastir derim sana
imza yetkisi sart
 
İmza yetkisi için gerekli olan dersleri al.Kontrol ve otomasyon piyasada çalışırken öğreniliyor.Fabrikalar imza yetkisi olanları tercih ediyor çünkü bir iki trafosu varsa işletme sorumluluğu için ayrıca para vermek istemiyorlar.
 
Abilerim arkadaşlarım ben 2. sınıf elektronik ve haberleşme mühendisliğinde okuyorum bilerek bu bölümü seçtimmbu duyduklarımdan sonra çok karamsar oldum.Şimdi biz mezun olunca Elektronık konusunda kısıtlı mı olacagız elektrıge gore:S??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst