Dalgıç Pompa

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar 1 adet pompayı kuyuya atarak bir sudeposunu doldurcam pano pako şalterle çalışıp depo doluncada şamandıra pompayı devreden çıkaracak.lütfen yardım edermisiniz açıklamalı olarak çok teşekkürler ellerinizden öperim saygılar.

şamandıra emas flatör ustalar saygılar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
flatörü (şamandıra) yı kontaktör bobinine direk bağlarsanız düzgün çalışma olmaz nedeni ise depo dolacak seviyeye gelince flatörde sallanma olur buda kontaktörün çekip bırakmasına neden olur iyi bişey değil kontaktör çabuk deforme olur yalnız sargıları çok etkiler motorun çabuk yanmasına neden olur ya sıvı seviye rolesi kullanın yada falatörü bağlarken devresine zaman rolesi bağlarsanız daha sıhhatli çalışır.
 
abi direk bağla derken şamandırada iki kablomuz var yha birini a1 fazına birinide a2 nötr bağlıyoruzdimi ustacım.
 
a1 i faza a2 yide nötüre bağlarsan depo dolunca sigarta atar. şamandıranın bir ucunu faza diğer ucunuda kontaktörün a1 ucuna bağlamalısın.(motoru kontaktör ile kontrol ediceksen)
 
depoya dökülen su çalkantı oluşturur.flatör budurumda sık sık devreyi kapatır- açar.bunu önlemek için dalga kıran yapmalısın yada flatörü geniş bir boru içine almalısın borunun altkısmı yere degmeyecek şekilde olmalı kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,604
Mesajlar
918,989
Kullanıcılar
450,606
Son üye
csancar

Yeni konular

Geri
Üst