Kuyu pompasına zaman ayarlı priz bağlamak

mtn1543

Üye
Katılım
30 Mar 2013
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba , oturduğumuz binanın 5 metrelik temel kuyusundan çıkan temiz yeraltı suyunu kanalizasyona basmak için bir adet dalgıç pompa kullanıyoruz. Lakin şamandıra problemi var ( 5 senedir kullanıyoruz) Su yokkende bazen devreye giriyor ve su çekemediği için bağlı olduğu B 25 amper sigortayı attıyor (Ara sıra) . Apartmanın maddi durumlarından dolayı şuan şamandıraya müdahale edemiyoruz. Kuyuda su varken sorunuz bir biçimde çalışıyor. Şunu sormak istiyorum elimde mekanik zamanlayıcı priz var (230V 16A) bunu pompaya takmak istiyorum ki 2 saat off modunda olup, su biriksin 15 dakika çalışsın. Ama dalgıç pompanın teknik verilerine ulaşamadım bir türlü . Star pompa 1.5 hp diye hatırlıyorum sadece. ama ne kadar amper çektiğini öğrenemedim. Tek öğrendiğim 220 V 50 Hz bulabildim ve içinde 450V 25uF kondasatör var . Sizce bu 16A zaman ayarlı priz problem çıkartır mı?

62aacc12-b420-4ac5-87e1-5b8b0d60e1e0.jpeg



a0c3b73e-569e-4cfe-a2a9-2dfd938bf4a6.jpeg


Screenshot_29.png
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
otomatik sigorta değil motor koruma şalteri kullanmanız gerekir. böylece 1.5 hp motor için rahatlıkla zaman ayarlı priz kullanabilirsiniz.
 
Yer müsaitse bir adet flatör/şamandıra taktırın. Diğer çözümler isabetli olmayacaktır. Pompada termik röle olması da önemli!
Benzer bir metre derinlikte bir kuyu da bizim binanın bodrumunda var. Birkaç dalgıç arıza yaptı. İki sene kadar oldu bir adet gizli şamandıralı pis su pompası aldık sorunsuz çalışıyor. Pis su almamızın sebebi bazen kırpıntılar da kuyuya düşüyor, pervaneye girip sıkıştırmaması için. Flatör açıkta olunca düzgün çalışmasına dikkat etmek lazım. Pompanın titreşimi ile sağa sola değince pompa sürekli çalışıp termik de yoksa yanması büyük olasılık. Bizim bir önceki yanan motor nasıl olduysa flatör patlamış ve su içinde kalarak kuyuyu epeyce ısıtmıştık. Buhar çıkınca farkına vardık. Bereket faturayı çok fazla şişirmemişti.
 
Bu zaman ayarlı prizlere motor gibi yükler bağlanınca çok güvenmemek lazım hele de ucuz Çin mallarına. Birde sizin pompanın susuz çalışma ihtimali varmışki sigortayı attıracak kadar akım çekiliyorsa ilk susuz çalışmada prizin içindeki sivicin kontaklarını yapıştırması muhtemeldir. Susuz çalışan pompanın zaten anası ağlar yakında komple değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst