Buzdolabımın buzluğunu iptal etmek

Vatandaşın sorusunda benlik vurgulaması değil imkan değerlendirmesi bulunmakta. Alet iş yapar el övünür misali ustalar, teknik insanlar çalıştırılır mantık/zeka sahibi övünür gibi bahsi mevzu zaat klimasının yerini değiştirtmek, arabasına Bakım yaptırtmak durumlarında da işçiliği ehline teslim edecektir. Bu vatandaşın da iş (usta-kalfa-...) biliyor değiliz hatta vatandaş mı dünyadaş mı olduğunu da...
Zira her halükarda "mümkün müdür?" sorusunun cevabı evettir. Yine kimler yapabilse de kimler seyretse de forum ortamında soruya cevap vererek, cevap olmasa da uyarıda bulunarak (güvenlik vb) hiçbiri olmasa da yeni bir soru sorarak her tip ihtimalin değerlendirilmesi yapılabilecek en iyi işlerden olsa gerek.
Bahsettiğimiz (ve belki yazamadıklarımızla) çözümler geçerliliğini korumaktadır, herhangi bir eksiğini bulan yazıp bizi de bilgilendirebilir.
4*4 arabanın yavru şanzumanı olur bu durum 2 şanzumandan yavru şanzumanı boşa almaya benzer. Motorun (..kompresörün) iptali söz konusu değil. Zaten soğutma çevrimleri vb uygulamalarda türlü değişik mantıklar değerlendirilmektedir ve uygulanmaktadır.
3 yollu elektrikli ve ya mekanik bir vana uygulaması (istenildiğinde iptal edilen kısmın tekrar aktif edilebilmesi imkanı ile) sorunu basitçe çözebildiği gibi hattın iptal edilmek istenilen kısımdan, devam etmesi istenilen kısma direk bağlanması da ayrı bir uygulamadır.
Birşeyin olup olamayacağını bilmek iddiası zaten baştan sonuca gidemeyecek sabit bir fikir olma ihtimali ile düşünemeyeceğimiz, yapamayacağımız birçok şeyi göz ardı ederek istemek(belki de isteyememek)tir. Hünkarın manevi bütünlük ile çıktığı yolda "Benim kudretimin eriştiği yere sizin imparatorunuzun tahayyülleri bile erişemez" sözü "...elbet birgün fetholunacaktır..." manasındaki zamandan münezzehliği, "Ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni" sözü de sabit fikirlikten uzak (o buhranlı zamanlardaki olumsuz eleştirilere rağmen) zaafı-kısıtlamayı kabul etmeyerek , ilerlemede sınır tanımayarak şecaatteki cesaretteki kararlılık ile yılgınlıktan münezzehliği muhattap alıyor olsa gerek..
Bilimsel tartışmalar, zekasal değerlendirmeler zevkli işler olarak sorulmadığı/talep edilmediği hallerde de geliştirici özellikte üst makam olarak, öznel değil genel faydası olan katılımcı uygulamalardır. İhtimaller bazen imkan olmasa da ele alınır(ufku genişletici ve olması/olmamasının nedenlerinin anlaşılmada katkıları vb faydalar ile). Zira ihtimal olarak bahsettiklerimizin de bir kısmının bir kısmına avantajları ve ince noktaları olabilir.
Forumdaşlarımıza Hayırlı Cuma lar diler,
Başarılar dileriz.
 
...Kabaca soğutucu akışkanın buzluk kısmından (evaporatörlerden birinden) by pass edilmesi gerekir. Yani bu kısma akışkanın girmemesi için giriş ve çıkışı direk bağlanabilir, 3 yollu vana ile akışkan iptal edilmek istenen kısımdan sonraki kısma yönlendirilebilir (ki yön değiştirici vana kullanımı sayesinde devreye alınmak istendiğinde tekrar kullanılabilecektir.)(Aslında uygun sayılmaz ve kayıplı olur ama [ev tipi uygulamada yine uygun olmasa da ] soğutma yapması istenmeyen kısmın efektif yalıtımı da bu kısmı bir anlamda iptal eder ve ya çalışmasını gayet zayıflatır. Yine basınç değişimleri vb uyarlama ile de bahsedilen kısım da buzdolabının diğer kısımları gibi soğutma yapar hale gelebilir ki alt üst kısımların birleştirilmesi/kombine edilmesi de(yine uygun uyarlamalar ile) dondurucu kısmı diğer kısımlara döndürebilir.)...
...Bahsedilen sistemdeki iptal uygulaması, iptali istenen kısmın paralel ve farklı basınçta ve ya seri ve öncelikli halde olması durumlarına göre çözüme ulaştırılır. İptal edilmek istenilen kısım ayrı bir kısım gibi olmayıp bir yolun devamı gibi de olsa (elektrikteki kısa devre gibi) iptal edilmek istenilen kadarı (by-pass) direk kalan kısma bağlanabilir.
çözüm çoktur ama uygunluğu ile ele alınır,
Başarılar dileriz...


Hocam tespitiniz ile ilgileniyorum.. Benzer sonucu elde etmek için izlediğiniz yol bana enerji tasarrufu olarak dönecek midir..? Lakin bu işlemi, kullanmadığım buzluğu iptal etmekten ziyade enerji tasarrufu sağlamaya dönük uygulamak istiyorum.. Ayrıca yazınızda "kayıplı" ibaresi geçmektedir, açıklık getirmenizden memnun olurum..

Saygılarımla..
 
ya benim 26 inc tvm var bende buzlugun kapagini sokup oraya koymak istiyorum. kapatinca olmuyor madem, 1 ayarinda calistirsam ust tarafi ve kapak acik kalsa, alt tarafda 3 veya 4 de calissa ne olur. buzdolabi bozulur mu
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst