Butonları Devre Dışı Bırakma

Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
167
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum var.Plc konusunda pek bilgim yok.Yardım edebilirseniz sevinirim.Teco plc ve samkoon operatör paneli ile tuzlama tankının programlarını yazdım otomatik olarak sayıcılar çalışmada problem yok.Problem manuel butonlarda.2 adet tank toplamda 8 buton var.1.Tank 4 buton(1 grup) 2.Tank 4 buton(2.grup).Yapmak istediğim butonlar tek tek çalışacak.Örneğin 1 nolu butona bastığımda devreye girecek 2 nolu butona basınca 1 devreden çıkacak.Sıralama olmayacak istenildiğinde herhangi bir buton çalışabilecek.Tek şart devreye giren buton devrede olanı çıkaracak.Bunu nasıl yapabilirim.Bir fikir verebilirmisiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba;
devreye gıren butonla devredekı butonu plc programında reset edebılırsın.
 
mesela devrede olan buton adresı m2 devreye gırıcek olan buton adresı m3 olsun sen plc programında
ldp m3 rst m2 dıye satır yazarsan.paneldekı m2 butonu devreden cıkar .bıde panelde kullandıgın buton tıpı kalıcımı ?
 
mesela devrede olan buton adresı m2 devreye gırıcek olan buton adresı m3 olsun sen plc programında
ldp m3 rst m2 dıye satır yazarsan.paneldekı m2 butonu devreden cıkar .bıde panelde kullandıgın buton tıpı kalıcımı ?

Buton on-off tek buton.Ben tam açıklayamadım şöyle söyleyeyim.Eski kaset çalar teyplerde vardır.Hangi tuşa hangi sırayla basarsanız basın basılı olan tuş dışarıya çıkardı onun gibi.
 
kolay gelsın
3 butonlu ornek ladder dıyagramı yukledim m1 m2 m3 butonun ozellıgı panelde push butondur
 

Ekli dosyalar

  • forum.png
    forum.png
    11.3 KB · Görüntüleme: 23
paneldeki bit butonlardan set on yazanı kullanıyorum.
olan butonlar set on/set off/dot0yada 1 olarak ayarlanıyor bide invert var buda kalıcı buton olarak biliyorum
 
set on yapınca bı kere bastıgın o bit hep set kalır.sen kullandıgın panelde push buton secenegını bulman lazım.samkoon panele baktıgımda push buton olarak gorev yapan dot secenegı yanı bastıgın kadar ınput gonderıyo
 
Öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
dot seçeneğini 0 veya 1 olarak seçiliyor. panelde 3 buton koyuyorum adresleri m1-m2-m3 olarak veriyorum ama olmadı benim gözden kaçırdığım bir ayrıntı var ama bulamadım henüz.

Birde sizin yazdığınız programda m1 e basıldığında m10 devreye giriyor m2 ye basıldığında devreden çıkıyor tekrar m1 e bastığımda m10 devreye giremiyor.
 
Son düzenleme:
yaptıgım projelere baktıgımda samkoon hmı de push buton olarak gorev yapan buton dot secelı .sız projenızı buraya ekleyın beraber bakalım.
siz tekrardan m10 devreye sokmak icin m2 butonunu kapatmamiz lazim m10 calisma sartina bakin m2 ve m3 butonlari aciksa m10 devre almiyacaktir zaten
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst