buchholtz nedir ??

Katılım
17 Eyl 2017
Mesajlar
140
Puanları
1
Yaş
31
Konum
Gaziantep
merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktıda bu bucholtz la ilgili bir keşif özeti çıkartıyorumda.bu keşif özetinde 400 kva trafom var?? bunun için buchholtz kullanabilir miyim?? belli bir değer var mı buchholtz kullanılan veya kullanılmayan trafolar için .şimdiden teşekkür ederim??
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktıda bu bucholtz la ilgili bir keşif özeti çıkartıyorumda.bu keşif özetinde 400 kva trafom var?? bunun için buchholtz kullanabilir miyim?? belli bir değer var mı buchholtz kullanılan veya kullanılmayan trafolar için .şimdiden teşekkür ederim??

Bu röle genelde 630 ve üzeri trafolarda bulunur.Trafonuz hermetik tip ise bucholtz rölesine benzer özellikleri içinde barındıran hermetik tip koruma röleleri vardır.Özellik olarak basınçtan açma sıcaklıktan açma yağ ısı değerleri fan devreye sokma çıkarma sıcaklık uyarısı gibi özellikleri barındırır.
 
yani siz dediniz ya 630 kva ve üzeri yani bu kesin bir sınırlama mı??? altındaki trafo tiplerinde kullanılamaz mı???

trafom hermetik tip trafo
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
630 kva altı trafolarda koruma yada bucholz rölesine rastlamadım trafo üreticilerinden detaylı bilgi alabilirsiniz opsiyonel olarak takılabilir mi ? olabilir.
 
Son düzenleme:
Firmaların küçük güçlü trafolara takmama nedeni maliyet olabilir.Fakat siz trafo sparişi verirken bu koruma cihazını talep ederseniz büyük ihtimalle takılır.

Normal şartlarda bir trafoyu yakmak uygun koruma elemanları şeçilmiş ise çok zordur.Şimdi sırasıyla hangi korumaların olduğunu sayalım yüksek gerilimden korumak için parafudur,aşırı akımdan ve kısa devre gerilimlerinden koruma için 3 faz aşırı akım ve toprak aşırı akım rölesi,alçak gerilim kısmında termik manyetik şalter v.s koruma elemanları şimdi sizin hermetik ve bucholz röleniz olmasa bile işletme ve koruma topraklama larınız ve şalt malzemeniz uygun ise bunlar fazlasıyla trafonuzu koruyacaktır ve taktırmaya gerek yoktur kişisel görüşüm.

Mesela trafonuz büyük güçlü buckholz yada hermetik korumayı takmak zorundasınız.Çünkü bugün 1600 kva bir trafonun yaklaşık maliyeti 50 bin tl civarı ve yaşadığımız bir kötü örneği anlatayım bundan iki gün önce 1600 kva trafomuz yandı muteahit firma trafonun yerini değiştirmiş fakat hermetik koruma rölesinin bağlantılarını yapmamıştı trafo da yağ eksiltmişti.Aşırı akımdan trafomuz yandı.Bu korumalar bağlı olsaydı belki hasar çok büyümeden açma yapıp trafoyu kurtaracaktı.Bazen vereceğin 3-5 bin tl lik Bakım seni 50-100 bin gibi rakamlardan kurtarır.
 
Sn.emodiyatör.Yanan 1600 kva trafonun ko-
ruma şekli neydi ? Koruyucu neden çalışma-
mış ?


Sadece og. tarafında koruma rölesi vardı hermetik koruma rölesi trafo üzerinde bağlantıları bağlı değildi (elektriksel bağlantıları) Bizimde gözümüzden kaçmış kontrol edemedik malesef trafoyu yandı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst