Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Nedir?

aslında ilgilendiğim bir dal ama bilgi eksiğimin olması "Acaba geç mi kaldım?" diye bir soru sormama neden oluyor kendime...elktrk elktrnk müh 4. sınıfın son yarısındayım ve tıp elektroniği dersini aldım birde proses var sanırsam..bunları öğrenebildiğim kadar öğreneceğim belki bir faydası olur bana.. benm gbi müh okuyupta bu işle uğraşanlardan öneriler benim gbi çoğu arkadaşımında beklediği bir şeydir heralde..
açıklayan yorum yapan herkese teşekkürler ve devamını katkılarını bekliyoruz...
 
S.a arkadaşlar ben lise 4te elektrk elektronk bölümü ses ve görüntü sistemleri dalındayım açıkçası bu biyomedikal bölümüne karşıda aşırı bir ilgim var fakat hakkında hiç bir bilgim yok o yüzden bu bölümü okuyup okumamakta kararsızım ama çok okumak istiyorum açıkçası ne yapmam lazım sizlere soruyorum bide bu bölüm hangi üniversitelerde var onu nerden ögreneblirim 2 senelik olarak....
 
ben elektrik elektronik mühendisliğinde okuyorum.biz 3. sınıfta bölümlere ayrılacagız ben 2. sınıfta okuyorum ve biyomedikal alanına gireyim diyorum yalnız Türkiye'de pek iş alanı yok diye duydum ondan cekincem varmezun olunca acıkta kalırmıyım diye korkuyorum.
 
biyomedikal mühendislik zannedersem üniversitede en yüksek puan isteyen bölüm
 
ben bu bölümü 2 yıllık tercih ettim (3.tercihim) çok zor dediler latince dersler filan varmış. ben otomasyoncuyum bu bölümü bitirebilirmiyim.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
 
merhaba arkadaşlar;
ben lise 3 biyomedikal öğrencisiyim evet anotomi gibi latince dersler var ama bu gözünüzü korkutmasın sadece ezber gerektiriyo fazla zorluğu yok. ben üni. de biyomedikal bölümünü okuyup okumamakta çok kararsızım. internette yaptıgım araştırmada biyomedikal mühendisleri memnun olmadıklarını söylüyorlar acaba bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? mühendislik okumalı mıyım?
 
Arkadaşlar Bu bölüm mezunları araştırrdıgım kadarıyla Yurt dışında çok isteniyor. Ancak Türkyie de sadece büyükşehirlerde ve devlette iş olanagı var. özellikle istanbul ankara izmir bursa buraların dışında iş olanagı pek mümkün olmadıgı forumlarda da yazıyor. Bölüm süper bir bölüm. gerekli ilgi ne zaman artacak belirsiz. Gerçekçi olmak lazım. Türkiye de o kadar çok hastane ve buralarda da daha cok cihaz var. Bunlar Bakım yapılmazsa içler acısı duruma düşecek. Ama hastaneler bunun ne kadar bilincinde bilemiyoruz. Bunun için bu bölüm mezunlarına ihtiyac olacak kesinlikle. Ancak şu an icin sadece bu cihazların pazarlamasından başka bir iş yapamazsınız. Yer bile açsanız pazarlama işinde olacaksınız. Belki bakım anlaşmalı ama satacagınız ürün zaten en az 10 sene garantili olacak. Bu nedenle imkanı olan yurt dışına gitmeli. Olmayan da kpss ile girebilirse girmeli.Özellikle önlisans olanları söyluyorum. Mühendisler zaten 3ncü sınıfta yan dal yaparak çözebilirler. Zaten bir mühendisin yabancı dili olmak zorunda. Yoksa piyasada hayal kırıklıgına ugrar. Benim fikrim mühendis isen yurt dışına çıkmalısın. önlisans mezunu isen kpss ye calışmalı ya da büyük şehire taşınmaktan başka yapacagın birşey yok.Bu duruma biomedikal mezunu olmasam bile ben de üzülüyorum .

Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar bu sene endüstriyel meslek lisesi elektrik elektronik bölümünden mezun oldum. ve şuanda da önümde medikal cihazların tamiri ile ilgili bir iş imkanı var sizce bu işi şuanda başlasam ilerdede geleceği olurmu?
 
Merhabalar. Ben 2008 istanbul üniversitesi Biyomedikal cihaz teknoloji bölümünden mezunum. Yaklaşık 3 yıldir İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışıyorum. Diğer arkadaşlarında dediği gibi sadece elektronik öğrenmek yetmiyor. Ama okullarda da görsel anlamda çok fazla şey görebileceğinizi sanmıyorum. Bölümü okuyan arkadaşlara tavsiyem ilk stajlarını hastane ortamında yapmaları.
Biyomedikal alanında para var mı diye soran arkadaşlara da geçenlerde karşılaştığım bi durumu anlatayım.
Ameliyat mikroskobundan ekrana görüntü aktaran 5 metrelik 20 pinli bi kablo düşünün. Bu kablonun soketinden 3 pin kırılmış. (Zaten arızaların çoğu kullanıcı hatası) pinler aşırı derece ince. Yetkili firması kabloya 3000Tl fiyat biçti. Bu işten az çok anlayan biri için ederinin çok üzerinde bi para. Uygun soketi yurt dışında sitelerde bulduk ortalama değer 30$-40$ arası fakat ürünün gelmesi vs. 3-4 haftalık bi süreç gerektiriyor. İşin içine sağlık girdimi bazen yok yere fiyatlar katlanıyor. Bu işte böyle kazançlar var. Açıkcası o yüzden piyasaya aşırı derecede ilgi var. Bu arada pin sıkıntısını 1 tl'ye maal olan bi yöntemle çözdük.
 
böyle bir dökümana ihtiyacım vardı eline sağlık güzel olmuş.teşekürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst